SUD UKINUO PRITVOR SOFRENIĆU: Bivšem direktoru Centra za socijalni rad u Bijeljini izrečene mere zabrane

S. MIŠLjENOVIĆ

24. 10. 2024. u 06:00

OSNOVNI sud u Bijeljini ukinuo je pritvor i prihvatio predlog za izricanje mera zabrane Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, protiv bivšeg direktora Centra za socijalni rad Milorada Sofrenića koji je osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja.

СУД УКИНУО ПРИТВОР СОФРЕНИЋУ: Бившем директору Центра за социјални рад у Бијељини изречене мере забране

Foto V. Mitrić

Kako je navedeno u saopštenju, osumnjičenom Sofreniću sud je izrekao mere zabrane u trajanju od dva meseca, i to mere zabrane napuštanja teritorije Bijeljine kao mesta boravišta i zabrana putovanja izvan BiH, kao i dodatna mera oduzimanje putne isprave, zabrana korišćenja lične karte i vozačke dozvole, privremeno javljanje MUP Srpske PU Bijeljina PS, jednom sedmično po rasporedu koji će sačiniti PU Bijeljina, kao i mere zabrane sastajanja sa određenim osobama.

Podsećamo, Milorad Sofrenić uhapšen je 19. septembra u akciji bijeljinske policije.

Okružno javno tužilaštvo Bijeljina sprovodi istragu protiv Sofrenića zbog sumnje da je od 2018. do 2020. nezakonito koristio službeno vozilo, naplaćivao dnevnice za službena putovanja i dodeljivao jednokratnu novčanu pomoć licima u stanju socijalne potrebe, koja takve uslove nisu ispunjavala, čime je oštećen budžet grada.

Pored Sofrenića, istragom je obuhvaćeno još osam osoba.

Naplaćivao dnevnice i sve troškove

IZ Tužilaštva navode da je Sofrenić koristio službeno vozilo Centra za socijali rad, odlazio na službena putovanja obavljajući poslove za Fudbalski savez, pri čemu je naplaćivao dnevnice i troškove dolaska na sednicu Izvršnog odbora, za to sačinjavao naloge za službena putovanja Centra i naplaćivao dnevnice u toj ustanovi.

Inače, Sofrenić je bivši funkcioner SDS, koji je pre nekoliko godina sa grupom ljudi iz te stranke prešao u SNSD.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA TO NIJE OČEKIVALA! Ovo je danas doživela Marija Šarapova