ŽELJKA CVIJANOVIĆ OCENJUJE: Prisustvo Milorada Dodika na samitu u Kazanju je prilika za nova partnerstva

Novosti online

25. 10. 2024. u 15:03

SRPSKI član Predsedništva BiH Željka Cvijanović ocenila je danas da je poseta predsednika Republike Srpske Milorada Dodika Samitu BRIKS-a u Rusiji bila prilika za nova partnerstva, ali i da se ukaže na pojedinačne probleme sa kojima se Srpska suočava.

ЖЕЉКА ЦВИЈАНОВИЋ ОЦЕЊУЈЕ: Присуство Милорада Додика на самиту у Казању је прилика за нова партнерства

SRNA

- Dobro je što je predsednik Dodik prisustvovao Samitu BRIKS-a i što je imao priliku da razgovara sa predstavnicima i državnicima više zemalja - rekla je Cvijanovićeva novinarima u Sarajevu, prenosi Srna.

Prema njenim rečima, na Samitu u Kazanju dati su odgovori na globalna pitanja u okviru kojih bi zemlje pojedinačno nalazile svoje mesto, a to je pravedniji svet u kojem će i novac da bude stavljen u funkciju opšteg razvoja svih.

- To je svet u kojem neće postojati pogrešne političke odluke koje će sprečavati dobre ekonomske projekte, što smo imali priliku da gledamo, svet u kojem niko nikoga neće maltretirati, u kojem će se razgovarati na način da na prvom mestu budu razvojne šanse i ekonomija svake države - rekla je Cvijanovićeva.

Takođe je kazala da je bošnjački član Predsedništva BiH Denis Bećirović na današnjem sastanku članova Predsedništva BiH sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen pokušao da nametne kao temu Dodikovo prisustvo na pomenutom samitu, ali da nije dobio nikakvu povratnu informaciju od predsednice Evropske komisije.

Ona je rekla da je potrebno da se uspostave dobri bilateralni odnosi sa svima u svetu.

BONUS VIDEO:

MILORAD DODIK PORUČIO: Bez snažne Srbije, koju vodi Vučić, nema ni opstanka RS

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HRVATI BESNI NA SRPSKOG TV KOMENTATORA: Nisu mogli da veruju šta slušaju dok Dinamo Zagreb igra Ligu šampiona (VIDEO)