"AZURI" SPREMILI OSVETU Mančinijeva četa želi da se revanšira "furiji" za debakl iz finala na EURO 2012

Z. ĆOROVIĆ

06. 07. 2021. u 10:00

NI ovaj šampionat nije mogao da prođe bez njihovog žestokog "sudara". Maksimalni Italijani hvataju se u klinč protiv neugodnih Španaca, ovoga puta u prvom polufinalu, večeras (21.00) na "Vembliju".

АЗУРИ СПРЕМИЛИ ОСВЕТУ Манчинијева чета жели да се реваншира фурији за дебакл из финала на ЕУРО 2012

FOTO: AP

Izabranici Roberta Mančinija protutnjali su do završnice, sa svih pet pobeda, od kojih je samo jedna bila posle produžetaka i to protiv Austrije (2:1). U svim ostalim mečevima "azuri" su bili poletni i dominantni, tako da su do sada i najviše pokazali na turniru. Procenjeno je da su u večerašnjem meču protiv Španaca blagi favoriti, iako će igrati bez sjajnog levog beka Spinacole, jednog od najjačih aduta, pošto se povredio u četvrtfinalnom duelu sa Belgijom.

- Mnogo nam je žao što Spina neće biti sa nama. U reprezentaciji smo svi kao braća i kada jednog izgubite, svi su tužni. Njemu je sigurno najteže, živeo je za ove utakmice. Igraćemo za njega, borićemo se kao i do sada, najbolje što znamo i umemo - poručio je Federiko Kjeza, napadač Italije.

Baš kao što je rekao, to se i vidi - Italijane krasi bratska atmosfera, puna patriotskog naboja i emotivnih erupcija od pevanja himne pre meča, pa do izgaranja na terenu. Uz to, vešta Mančinijeva ruka doterala je linije tima do perfekcije. Njegov tim je pun samopouzdanja jer je u seriji od 32 utakmice bez poraza (27 pobeda i pet remija).

Sa druge strane, Španci su dosta oscilirali na ovom šampionatu, u nokaut fazi su preživeli dva produžetka, vatromet sa Hrvatima (5:3) i penal-dramu protiv Švajcaraca.

- Mislim da smo izašli još jači i spremniji. Ako igramo kako znamo možemo da pobedimo bilo koga. Italijani imaju sjajne igrače, biće to veoma komplikovan meč. Pokazali su izuzetan nivo, ali i mi smo - uveren je napadač "furije" Mikel Ojarzabal.

Španci su spremni za nove penale, koje ne doživljava kao fudbalsku lutriju.

- Proučavali smo golmane i njihove izvođače jedanaesteraca. Radili smo na penalima ovih dana, siguran sam da su oni, takođe. To nije lutrija, mnogo je rada iza toga - smatra biser Real Sosijedada.

Specifično je da se "azuri" i "furija" sastaju četvrti put zaredom na Evropskom šampionatu, što se nikada ranije nije desilo. Malo je reći da su stari, dobri znanci, radi se o dve reprezentacije koje su se najčešće sastajale u istoriji kontinentalnog nadmetanja. Kada se sve sabera, ovo će biti njihov ukupno sedmi susret na evropskim šampionatima, uz skor od dve pobede za Italiju, tri nerešena rezultata i jedan trijumf Španije. To jedino slavlje "furije" bilo je mnogo bolno za Italijane, kada su razbijeni u finalu 2012. sa ubedljivih 4:0.

Zato se na Čizmi nadaju da je došlo vreme za revanš, istom merom.

MURINjO: ITALIJANI U PREDNOSTI

ČUVENI portugalski trener Žoze Murinjo, koji će voditi Romu u novoj sezoni, prednost daje Italijanima u polufonalu sa Špancima.

- Roberto Mančini je odlično sastavio tim, zna i da napada i da se brani. Bonuči i Kjelini mogu da igraju zatvorenih očiju, toliko godina su igrali zajedno. Bekovi su sjajni, vezni red kao i napad funkcioniu besprekorno. Mnogo poštujem Španiju, mislim da nisu toliko jaki kao Italija, ali imaju talenat, sposobni su da naškode protivniku - istakao je Murinjo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk