SRPSKI STRELCI SPREMNI ZA NASTUP U TOKIJU Svaka od 30 takmičarki je konkurentna za finale

G. KELIĆ

21. 07. 2021. u 09:30

GOTOVO uvek su se sa OI srpski strelci vraćali sa najmanje jednom medaljom oko vrata. Zato nacija očekuje sličan epilog i u Tokiju, gde će nas predstavljati sjajna sedmorka. Za Andreu Arsović i Damira Mikeca će ovo biti treći, odnosno četvrti nastup na najvećoj smotri sportista, po čemu su jedni od najiskusnijih u našem olimpijskom timu.

СРПСКИ СТРЕЛЦИ СПРЕМНИ ЗА НАСТУП У ТОКИЈУ Свака од 30 такмичарки је конкурентна за финале

Andrea Arsović i Damir Mikec / Foto D. D.

- Vrlo sam zadovoljna pripremnim periodom koji je iza mene. Rezultate koje sam pravila su mi dali "krila" pred put za Tokio. Jedan period sam trenirala u Kragujevcu, dok sam pripreme finiširala u Beogradu. Na meni je da to sprovedem u delo, sreća pa ću imati četiri treninga pred takmičenje na kojima ću biti u prilici da se prilagodim na uslove i, pre svega, vlažnost vazduha koji je potpuno drugačiji u odnosu na Srbiju - istakla je Arsovićeva, za "Novosti", koja će se takmičiti u disciplini vazdušna puška.

Andrea na "vatrenu liniju" prvo izlazi 24. jula u pojedinačnoj konkurenciji, zatim dva dana kasnije u miksu sa Milutinom Stefanovićem, dok je 31. jula očekuje MK puška trostav.

- Izuzetno mi je važno to što je u Tokiju i sportski psiholog, koji radi i sa ostalim članovima našeg tima. Sa te strane će razgovor sa njom i trenerom Donevićem pred nastup biti krucijalan. Takođe, ono što radim pred svako takmičenje jeste ta neka vizuelizacija koja mi pomaže da se koncentrišem i opustim. Konkurencija je izuzetno jaka, 30 takmičarki od kojih je svaka konkurentna za ulazak u finale i osvajanje odličja - podvukla je Andrea.

Mikec, koji će se takmičiti u disciplini vazdušni pištolj (24. jul pojedinačno, 27. miks), takođe ističe da će nijanse odlučivati.

- Stvarno može svašta da se desi, pogotovo u miksu gde ćemo imati veoma mali broj metaka - 20 po strelcu. Mnogo je tu faktora i pritisaka. Verujem u sebe i svoj kvalitet, dobro smo se pripremali, uz podršku Ministarstva i OKS, tako da se nadam najboljem - zaključio je momak iz Splita.

PRVI ZADATAK, OSTATI ZDRAV

- IZAZOV je sama činjenica to što će Igre biti drugačije nego ranije. Nadam se da korona neće previše pokvariti sam doživljaj i boravak u Selu. Ipak, moramo biti zahvalni što se takmičenje uopšte održava, ali takođe i odgovorni kako se ne bi zarazili, jer bismo time ceo petogodišnji rad "bacili u vodu" - naglasio je Mikec.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)