LUKA ZA MEDALJU: Zvezda Dalasa i dalje bez poraza u dresu reprezentacije - 17 od 17

V. PRERADOVIĆ

03. 08. 2021. u 19:56

BORBU za medalje na olimpijskom turniru košarkaša vodiće Slovenija, Francuska, SAD i Australija.

ЛУКА ЗА МЕДАЉУ: Звезда Даласа и даље без пораза у дресу репрезентације - 17 од 17

Foto AP

Slovenci su ubedljivom četvrtfinalnom pobedom protiv Nemačke (94:70) nastavili da šarmiraju ljubitelje basketa širom sveta. U polufinalu se sastaju sa Francuzima, koji su u finišu slomili otpor Italije (84:75).

Amerikanci su poslali kući svetskog šampiona Španiju (95:81) i zakazali polufinalni duel sa Australijancima, koji su opravdali ulogu velikog favorita u četvrftinalnom susretu sa Argentincima (97:59).

Luka Dončić nije bio prva napadačka opcija Slovenije u meču sa "pancerima", što i jeste temelj pohoda "zmajčeka" na olimpijsku medalju. Najefikasniji u timu selektora Aleksandra Sekulića bio je Zoran Dragić sa 27 poena, dok je NBA superstar držao čitavu konstrukciju sa 20 poena, 11 asistencija i osam skokova.

- Ovo je posebna grupa momaka. Tu nema ega, samo krvarenje za tim - izneo je Sekulić formulu uspeha Slovenije.

Dončićev niz pobeda sa nacionalnim timom produžen je na 17, zasada bez poraza u zvaničnim utakmicama.

- Zemlja od dva miliona stanovnika je među četiri najbolje na svetu. Kakav je to osećaj. Mi, Slovenci - ponosno je poručio Dončić putem "Tvitera".

Porazi Amerikanaca tokom priprema i na startu turnira od Francuske, dali su nadu Špancima da mogu da ih prvi put pobede na Olimpijskim igrama. Imali su u jednom trenutku i dvocifrenu prednost, ali se Kevin Durent sa 29 poena pobrinuo da postojbina košarke ne doživi olimpijski nokaut već u četvrtfinalu. Furiju je olimpijskim rekordom karijere od 38 poena predvodio Riki Rubio, ali je to bilo nedovoljno protiv kvalitetnijeg rivala sa više raspoloženih igrača.

Australijanci su poslali u reprezentativnu penziju argentinsku legendu Luisa Skolu, koji je poslednji tango otplesao sa sedam poena. U timu "bumersa", koji predstavljaju ozbiljnu pretnju Amerima, najefikasniji je bio Peti Mils sa 18.

FOTO: EPA

OPROŠTAJ BRAĆE GASOL

POSLE poraza od SAD u četvrtfinalu OI, Pau i Mark Gasol potvrdili su da je to bila njihova poslednja utakmica za reprezentaciju Španije. Najbolji igrači u istoriji "furije" osvojili su ukupno 20 medalja - Pau 11, Mark 9. U poslednjem meču za nacionalni tim ostali su bez poena, Pau prvi put u svojih 205 nastupa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S