DUŠAN TADIĆ U FUDBALSKOM HAOSU: I Galatasaraj i Fenerbahče odbili da izađu na teren, u borbu za trofej Superkupa Turske!

Novosti online

29. 12. 2023. u 19:50 >> 20:19

Trebalo je da sve protekne mirno, na neutralnom terenu, ali... Meč turskog Superkupa između Galatasaraja i Fenerbahčea nije ni odigran.

ДУШАН ТАДИЋ У ФУДБАЛСКОМ ХАОСУ: И Галатасарај и Фенербахче одбили да изађу на терен, у борбу за трофеј Суперкупа Турске!

Instagram Ajaks

Dva najpoznatija kluba iz Turske trebalo je da se sastanu u Saudijskoj Arabiji, u meču za trofej, no nisu ni izašli na teren.

Britanski "Dejli mejl" javlja da su čelnici oba kluba odbili da igraju jer su lokalni zvaničnici zabranili dve stvari:

Prva je - intoniranje turske himne na stadionu u Rijadu.

A druga je - majice sa likom tvorca moderne turske države, Mustafe Kemala Ataturka.

Kada i gde će biti odigran ovaj meč za sada nije poznato, ali desila se vrlo zanimljiva situacija posle odlaganja meča.

Brojni turski klubovi su, videvši šta su uradili u Saudijskoj Arabiji "Fener" i "Galata", ponudili svoj stadion za odigravanje pomenutog susreta.

Učinio je to i njihov gradski rival, Bešiktaš, ponudivši svoj "fudbalski dom" za Superkup koji treba da se održi u stotoj godini od nastanka aktuelne turske države:

Zajedničko saopštenje Fudbalskog saveza Turske, Galatasaraja i Fenerbahčea

U večernjim satima, organizator meča, turska kuća fudbala, kao i dva kluba koja je trebalo da igraju, oglasili su se na sledeći način:

"Saopštenje za javnost

U cilju obeležavanja 100. godišnjice naše Republike i Turske fudbalske federacije u inostranstvu, hteli smo da to učinimo uz uvećanje vrednosti brenda turskog fudbala i naših klubova.

Međutim, takmičenje u Superkupu 2023, koje je bilo planirano za petak, 29. decembra 2023. u 20.45, odloženo je za neki kasniji termin zbog zajedničke odluke koju smo doneli sa našim klubovima, zbog određenih poremećaja u organizaciji.

Zahvaljujemo se FS i nadležnim institucijama i organizacijama zemlje domaćina (Saudijske Arabije) na dosadašnjem trudu u organizaciji Superkupa.

Zajednički,

Fudbalski savez Turske

Sportski klub Fenerbahče

Sportski klub Galatasaraj"

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

Uskoro opširnije

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

MAJDOV PROGOVORIO: Počelo je od LGBT zastava, a ako mi braniš da se krstim, ne igram po tim pravilima