SRBIJA U ELITNOM DRUŠTVU: Sutra u 18 časova u Parizu žreb za Ligu nacija

N. I.

07. 02. 2024. u 15:40

U PARIZU se sutras održava redovan kongres Evropske fudbalske unije, a posle prepodnevnih aktivnosti, za 18 časova je predviđen žreb za Ligu nacija. Ova novotarija iz sistema UEFA je krenula 2018. godine, Srbija je iz najnižeg stepenika krenula ka eliti i stigla je u "A" diviziju, zahvaljujući najviše rezultataima u prethodnim Ligama nacija, ali i kvalifikacijama na Mundijale u Rusiju 2028. godine i Katar 2022.

СРБИЈА У ЕЛИТНОМ ДРУШТВУ: Сутра у 18 часова у Паризу жреб за Лигу нација

Foto: M.Vukadinović

Naša fudbalska reprezentacija je pre sutrašnjeg žreba smeštena u 4. šešir zajedno sa selekcijama Izraela, Bosne i Hercegovine i Škotske i to znači da ova tri tima ne mogu da joj budu rivali u sledećoj Ligi nacija. Ali zato tri rivala u grupi mogu da joj budu bilo koja od 12 reprezentacija iz prva tri šešira.

Teoretski, "orlovi" mogu u grupu sa Hrvatskom, Portugalijom i Nemačkom, pa je verovatno da bi navijači mogli da uživaju u sjajnim mečevima.

Delegaciju Fudbalskog saveza Srbije na Kongresu UEFA u Parizu, ali i na žrebu za Ligu nacija predvodi predsednik Dragan Džajić. Uz njega su potpredsednik Branislav Nedimović i generalni sekretar Jovan Šurbatović, kao i selektor Dragan Stojković. U Parizu su i direktor A tima Stevan Stojanović, direktor medijske službe Nebojša Petrović i portparol naše A selekcije Milan Vuković.

U novoj sezoni Lige nacija svih šest kola biće odigrano u septembru, oktobru i novembru 2024. godine (po dva meča u svakom mesecu). Kalendarom FIFA je predviđeno da se 2025. godine igraju kvalifikacije za svetsko prvenstvo 2026. godine koje se održava u SAD, Meksiku i Kanadi. Plasmanom u "A" diviziju selekcija Srbije je u najgorem slučaju obezbedila učešće u baražu za predstojeće Svetsko prvenstvo.

Prvi šešir: Španija, Hrvatska, Italija, Holandija;

Drugi šešir: Danska, Portugal, Belgija, Mađarska;

Treći šešir: Švajcarska, Nemačka, Poljska, Francuska;

Četvrti šešir: SRBIJA, Izrael, Bosna i Hercegovina, Škotska.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)