"UZALUD" DALI MILIJARDU ZA POJAČANJA: Čelsi i Maurisio Poketino se rastali

Novosti online

21. 05. 2024. u 20:24

Maurisio Poketino više nije menadžer Čelsija.

УЗАЛУД ДАЛИ МИЛИЈАРДУ ЗА ПОЈАЧАЊА: Челси и Маурисио Покетино се растали

FOTO: Tanjug/AP

Kako javlja britanski Telegraf, posle dvodnevnih razgovora sa upravom, čuveni stručnjak je pristao da se "prijateljski rastane" sa londonskim "plavcima".


Iako je u prethodne dve godine oko milijardu evra dato drugim klubovima za transfere pojačanja koja su od Čelsija trebalo da naprave "svetsku silu" - ekipa ni ove sezone nije opravdala očekivanja.

Naprotiv.


Poketino je sa tim klubom ostvario samo 27 pobeda u 51 utakmici, dakle, jedva da je dogurao do trijumfa u polovini odigranih mečeva, pa i ne čudi što je u Premijer ligi zauzeta tek šesta pozicija.


"Plavci" će, umesto kao prvaci i učesnici Lige šampiona, igrati u kvalifikacijama za Ligu konferencija, a to je, uz plasman u polufinale FA kupa (poraz od Mančester sitija sa 1:0) i finale Liga kupa (poraz od Liverpula, takođe sa 1:0), jedino čime se dosadašnji trener može pohvaliti na ovom radnom mestu.


Mada, mora se priznati, 52-godišnji Argentinac jeste popravio utisak u drugom delu sezone, jer je Čelsi prvu polovinu šampionata završio na 11. mestu tabele, a na kraju bio na pomenutoj šestoj poziciji.

---

Pratite sve o fudbalu - na sportskim stranicama portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Ovo su deca skandirala Bugarima na meču Srbija - Bugarska u Leskovcu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! "Novosti" otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je pismo, kao svoju odbranu, poslao nadležnim sportskim vlastima kada su otvorili istragu protiv njega.

18. 09. 2024. u 16:24

Komentari (0)

ANA IVANOVIĆ SE VRAĆA NA TEREN: Zaigraće posle osam godina, poznato ko će joj biti rivalka