PIŠE NOVU ISTORIJU: Ima samo 14 godina, srušio fudbalski rekord, a vlasnik je bio bivši igrač Jagodine (VIDEO)

Novosti online

18. 07. 2024. u 10:31

Koliko je neko veliki talenat često se vidi i po tome sa koliko godina dobija priliku na najvećoj pozornici. Tako je ime Kavana Salivena već sada u istorijskim knjigama.

ПИШЕ НОВУ ИСТОРИЈУ: Има само 14 година, срушио фудбалски рекорд, а власник је био бивши играч Јагодине (ВИДЕО)

Foto: Profimedia

Ovaj mladić, koji je na dan debija imao 14 godina i 293 dana, ušao je u igru u 85. minuta u meču Filadelfije juniona i Nju Ingland revolušna (5:1).

Dečak je odrastao upravo u Pensilvaniji i u poslednjih godinu dana je skrenuo pažnju igrom u B timu, gde je na deset mečeva sakupio dva pogotka.

Sada je postao najmlađi fudbaler u istoriji MLS lige i tako za 13 dana srušio rekord Fredija Adua. Ovog asa se mnogi sećaju iz popularne igrice "Fudbal menadžer“, a karijera ga je na kraju dovela i do Jagodine na zalasku karijere, a dosadašnji rekord držao je od 2004. i debija u opremi Di Si junajteda.

Saliven je inače već ugovoren kao novi igrač Mančester sitija od momenta kada napuni 18 godina, ali bi u Englesku mogao i ranije u slučaju bržeg razvoja i napretka.

Kevin Saliven je inače redovan reprezentativac Amerike do 15 godina i ima pet golova na isto toliko mečeva. Šampion je Severne Amerike iz 2023. godine i pokriva poziciju veznog igrača.

BONUS VIDEO FRKA, ALI NE VELIKA: Manji požar u metro stanici kod koje su okupljeni srpski navijači u Minhenu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S