VERUJU U ČUDO: Fudbaleri Borca se minilalnim porazom vratili iz Soluna

N. I.

25. 07. 2024. u 17:10

NAVIJAČI Borca, cela Republika Srpska i cela Banja Luka jedva čekaju revanš meč kvalifikacija za Ligu šampiona koji će njihov klub da odigra sledeće srede na domaćem terenu. U prvoj utakmici Borac je u Solunu posle velike drame i prave goleade poražen od domaćeg PAOK - 2:3.

ВЕРУЈУ У ЧУДО: Фудбалери Борца се минилалним поразом вратили из Солуна

Foto: EPA

Na popularnom stadionu "Tumba" viđeno je čak pet golova, a Banjalučani su prvo poveli u 22. minutu sa bele tačke golom Herere, da bi se domaćin brzo probudio i pogocima Kulierakisa u 17. i 39. minutu došao do vođstva.

Gosti iz Banja Luke se nisu predavali, pa su u nadoknadi prvog poluvremena golom Kulašina došli do 2:2 i činilo se da su na pragu velikog iznenađenja. Međutim, PAOK je do pobede uspeo da stigne u 51. minutu kada je Nigerijac Vilijam Ekong zatresao mrežu i obezbedio mršav trijumf crno-belima iz Soluna pred revanš koji će se igrati na Gradskom stadionu u Banja Luci, u sredu 31. jula od 21 sat.

Reprezentativac Srbije Andrija Živković je veći deo meča proveo na klupi za rezervne igrače, a trener Razvan Lučesku ga je na teren poslao u 68. minutu umesto bugarskog reprezentativca Despodova.

Trener Borca Mladen Žižović je zadovoljan prikazanom igrom njegove ekipe u Solunu.

- I dalje je PAOK apsolutni favorit s obzirom na budžet, individualni kvalitet, veličinu kluba. Mnogo puta u fudbalu se dešavaju ovakve ili slične situacije da klub koji ima manje šanse prođe. Mi koji se bavimo sportom ćemo se truditi da dajemo maksimum i napravimo iznenađenja. Naš rad možda nije popraćen kao kod ovakvih klubova, dobija još više na pažnji. Dobili smo živu utakmicu u revanšu i pokušaćemo da se suprotstavimo grčkom klubu - kaže Žižović. .

On je na kraju istakao da je blaga psihološka prednost možda sada na strani Borca.

- Mnogo dobrih igrača ima PAOK, neki su ušli u igru. I pre smo analizirali da su Živković, Tajson i Despodov udarne igle. Pokušaćemo da iskoristimo svaki trenutak i da kroz organizovanu igru dođemo do čuda. Ovi momci vjeruju i igraće do kraja - zaključio je Žižović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! "Novosti" otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je pismo, kao svoju odbranu, poslao nadležnim sportskim vlastima kada su otvorili istragu protiv njega.

18. 09. 2024. u 16:24

Komentari (0)

4 proizvoda koja vaša deca koriste svaki dan i koja morate dobro odabrati jer mogu biti opasna po zdravlje