SUDAR KLUPSKIH DRUGOVA: U Kordobi, na meču Španija - Srbija, tandem iz Milana na suprotnim stranama terena

N. I.

15. 10. 2024. u 07:00

NIJE ga bilo u septembarskom remiju bez golova u Beogradu, ali će zato večeras u Kordobi da predvodi napad fudbalske reprezentacije Španije. Iskusni centarfor, 31-godišnji Alvaro Morata nije igrao na septembarskom duelu "orlova" i "furije" u Beogradu (0:0), ali će zato u utorak od 20.45 da predvodi napad selekcije Luisa de la Fuentea.

СУДАР КЛУПСКИХ ДРУГОВА: У Кордоби, на мечу Шпанија - Србија, тандем из Милана на супротним странама терена

Foto: AP

Španski mediji žale zbog izostanka tandema iz napada koji je bio i jedan od najzaslužnijih za osvajanje titule prvaka Evrope. Tada su na Srbiju naleteli Niko Vilijams i Lamin Jamal.

- Alvaro Morata je trenutno glavna uzdanica reprezentacije Španije. U utakmici sa Danskom je imao jednu izglednu priliku za gol, ali nije zatresao mrežu. De la Fuente od njega očekuje da radi ono što najbolje ume, a i navijači u Kordobi će mu dati sjajnu podršku. Čeka nas izuzetno teška utakmica protiv rivala koji je tradicionalno neprijatan u međusobnim duelima sa Španijom - navode španski mediji uz podsećanje na nekoliko vrlo teških iskušenja sa našom reprezentacijom.

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

Setili su se Španci antologijskog duela koji su u osmini finala Mundijala u Italiji 26. juna 1990. godine u Verpoani odigrali sa Jugoslavijom. Aktuelni selektor Srbije Dragan Stojković Piksi je dva puta savladao legendarnog golmana Andonija Zubizaretu golovima u 78. i 93. minutu, dok je pogodak za "furiju" postigao Hulio Salinas u 85. minutu.

Inače, biće ovo prilika da se u direktnom duelu na terenu nađu i dvojica klupskih kolega. U odbrani Srbije će igrati Strahinja Pavlović upravoi protiv Alvara Morate, a oni od starta sezone dele istu svlačionicu u Milanu.

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRBI NAPRAVILI SKANDAL Švajcarci besni zbog navijača i povika Kosovo je Srbija...