MANČESTER SITI IGRA LIGU ŠAMPIONA: Poništena kazna za nepoštovanje fer pleja

Novosti online

13. 07. 2020. u 10:24 >> 10:43

UEFA trpi težak udarac - Mančester siti je pomilovan.

МАНЧЕСТЕР СИТИ ИГРА ЛИГУ ШАМПИОНА: Поништена казна за непоштовање фер плеја

FK Mančester siti foto: EPA

Arbitražni sud za sport u Lozani ukinuo je kaznu izrečenu engleskom premijerligašu za nepoštovanje fer pleja koja je glasina na dve godine suspenzije iz UEFA evropskih takmičenja i 25 miliona evra.

Sve se svelo na novčanu kaznu od 10 miliona evra koju Siti mora da plati zbog nesaradnje u istrazi, ali TAS u svojoj presudi ističe da optužbe protiv Mančester sitija za nepoštovanje finansijskog fer pleja nemaju dokaze.

Mančester siti iz ove priče izlazi kao pobednik i to nešto manje od mesec dana posle druge velike evropske utakmice protiv Real Madrida, koje će igrati u osminifinala u Lisabonu.

Ovaj trijumf engleskog tima donosi veliki spokoj i podsticaj u svlačionicu Mančestera, naročito što će igrači ostati na “Etihadu”.

Na drugoj strani UEFA trpi udarce u delu koji se odnosi na finansijsku kontrolu klubova, iako je sankciono telo (CFCB) nezavisno od najvišeg tela u evropskom fudbalu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (2)

NASTAVLJA SE BRUKANJE NA NAJVIŠEM NIVOU Crnu Goru u NJujorku ne predstavljaju ni predsednik ni premijer