DEBITANT SA 107 GODINA: TSC prihvata ulogu favorita u premijernom izlasku u Evropu

S. BAJIĆ

19. 08. 2020. u 08:51

FUDBALERI TSC iz Bačke Topole, učešćem u ovogodišnjim kvalifikacijama za Ligu Evrope, ispisuju nove stranice 107 godina duge klupske istorije.

ДЕБИТАНТ СА 107 ГОДИНА: ТСЦ прихвата улогу фаворита у премијерном изласку у Европу

Foto N. Paraušić

Prošlogodišnji novajlija u superligaškom karavanu izborio se za izlazak na međunarodnu scenu, a prvi rival, 27. avgusta, je moldavski Petrokub Hinčešti, trenutno drugoplasirani na tabeli, iza čuvenog Šerifa.

- Imamo dobre, početne informacije o rivalu, ali imamo i dovoljno vremena da ih do detalja upoznamo - kaže Zoltan Sabo, strateg TSC. - Do susreta ćemo pregledati i snimke njihovih nastupa, razgovarati sa fudbalskim stručnjacima koji su ih gledali, tako da ćemo imati potpunu sliku. Sve to spada u sastavni deo priprema za meč, ali mi, pre svega, moramo voditi računa o našoj igri, našem izdanju i ambicijama.

Činjenicu da je meč sa Moldavcima za Bačkotopolčane istorijski, sjajni strateg Sabo ne doživljava kao opterećujuću.

ČARTEROM U MOLDAVIJU

FUDBALERI TSC gostuju Petrokubu u četvrtak, 27. avgusta, u 20.00 po srednjoevropskom vremenu, na stadionu "Zimbru arena" u Kišinjevu, prestonici Moldavije, koja ima oko 700.000 žitelja.

Ekipa iz Bačke Topole na put kreće dan ranije, čarter- letom sa Aerodroma "Nikola Tesla" i biće smeštena u elitnom hotelu "Radison blu Leongrand", koji se nalazi pored zgrade Parlamenta i čuvene Katedrale Hristovog rođenja, dok je neobična "Trijumfalna kapija" na svega 300 metara.

- Pripremaćemo se uobičajeno, naravno sa malo jačom dozom. Najvažnije je da imamo samopouzdanje stečeno u našem prvenstvu, a smatram da je srpski fudbal po kvalitetu ispred moldavskog. To nam daje ulogu favorita, a jasno je da se mora na terenu potvrditi.

Zoltan Sabo, Foto arhiva

Prednost je i to što se igra bez publike, pa ni oni neće imati ulogu pravog domaćina. Mi nismo mnogo menjali naš sistem igre, iskorenili smo neke slabosti i pojačali dobre segmente - ocenio je Sabo.

Vladimir Silađi, najbolji strelac TSC, smatra da je izlazak na međunarodnu scenu poseban izazov za ekipu koja u poslednje tri godine grabi krupnim koracima.

- Imamo našu igru, dobro se međusobno poznajemo i, što je najvažnije, imamo odličnu hemiju u timu. Dobro sarađujemo, željni smo dokazivanja i na inostranoj sceni, a za naš klub svakako je uspeh to što smo kao debitanti u Superligi odmah izborili kvalifikacije za Ligu Evrope. Nadamo se da neće ostati samo na tome, jer svakako želimo da ostavimo trag i da se što bolje predstavimo - kaže Silađi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk