SPORTSKE IGRE MLADIH: Fudbaleri uživali na Igrama u Brzeću

Novosti online

20. 09. 2020. u 14:47

IZA nas je uspešno završena i druga smena Državnog finala Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije, održana u Brzeću na Kopaoniku.

СПОРТСКЕ ИГРЕ МЛАДИХ: Фудбалери уживали на Играма у Брзећу

FOTO: Sportske igre mladih

Dobili smo osvajače medalja u turniru u malom fudbalu Coca-Cola kup 2020. U završnici su igrale 24 ekipe dečaka i 12 ekipa devojčica iz cele Srbije. Prvi takmičarski dan bio je  petak, kada je usledio žreb a u subotu na terenima hotela Junior uporedo se igralo na čak pet terena. Nedelja je bila rezervisana za mečeve za treće i prvo mesto, kod dečaka i devojčica.

U konkurenciji devojčica na kraju zlato odlazi u Kragujevac, ekipa Radnički 1923 bila je iznad svih, savladavši u finalu odlične devojke iz Lazarevca, tim Kolubare. Ekipi devojčica ŽFK „Mačva“ iz Šapca, pripala je bronzana medalja. Medalje devojčicama dodelili su Vladan Milić, zamenik gradonačelnika Čačka, Željko Tanasković legenda odbojke i Jelena Trninić predstavnica kompanije Coca-Cola.

Kod dečaka bronzani su bili učenici OŠ „3. oktobar“ iz Bora, srebrni – tim „Silom skupljeni“ iz Novog Sada, a zlatni su dečaci okupljeni u timu „Evrovet“ iz Šapca.

Medalje dečacima uručili su Lazar Rvović, predsednik opštine Priboj, Željko Tanasković, legendarni odbojkaš i Nina Elezović, menadžer. Pored medalja, na svečanosti su dodeljena i specijalna priznanja za najboljeg golmana, najboljeg igrača, najboljeg strelca i ekipu koja je najviše pokazala fer-plej na terenu i to u obe kategorije – muškoj i ženskoj. Nagrade su im ispred Sportskih igara mladih dodelili Ivana Jovanović i Tihomir Gudić.

– Još jedan uspešan vikend je iza nas. Ovaj turnir za dečake i devojčice, kao najmasovnije takmičenje u fudbalu za decu, doneo nam je, kao i uvek, mnogo lepih poteza, kvalitetnih ekipa i dobrih utakmica. Klinci su pokazali izuzetna znanja i veštine i opravdali su plasman na Državno finale. Nijanse i nešto sportske sreće su na kraju odlučili o plasmanu – istakla je Ivana Jovanović.

Ona se zahvalila partnerima, pokroviteljima  i sponzorima bez čije podrške Igre ne bi mogle da budu organziovane na ovakavom nivou: predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, Vladi Republike Srbije, Ministarstvu prosvete nauke i tehnološkog razvoja, sponzorima i medijima.

Poslednja smena Igara na redu je sledeći vikend na Kopaoniku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!