MIJAT GAĆINOVIĆ ZA "NOVOSTI": Biće Zvezda bolja nego u derbiju!

Đ. SAMOILOVIĆ

20. 10. 2020. u 19:47

KRIVO je Mijatu Gaćinoviću zbog činjenice da je korona poremetila Crvenu zvezdu i Hofenhajm, i oduzela im važne ofanzivne adute pred međusobni okršaj u Ligi Evrope (sutra, 21.00), koji će se igrati bez publike.

МИЈАТ ГАЋИНОВИЋ ЗА НОВОСТИ: Биће Звезда боља него у дербију!

FOTO: EPA

Ipak, prema rečima srpskog veziste iz redova bundesligaša, izostanak Mirka Ivanića i Gelora Kange sa jedne, i Andreja Kramarića sa druge strane, kao i nešto mršavije izdanje Zvezde u 163. večitom derbiju, ne zavarava nemačku ekipu, koja je pomno analizirala taktičke mehanizme tima Dejana Stankovića.

- Imamo trojicu odsutnih, Kramarića, Kaderabeka i Adamsa, a naročito će se osetiti odsustvo Kramarića, koji je jedan od naših najraspoloženijih igrača od starta sezone, i videlo se koliko nam je nedostajao odmah protiv Borusije Dortmund, gde smo zaslužili makar remi. Svakako očekujem jednu veoma tešku utakmicu i nadam se pobedi protiv Zvezde, posle dva kiksa u prvenstvu - kaže Gaćinović za "Novosti".

PECKANjE SA KATAIJEM

PROVELI su pretprošlu nedelju zajedno Aleksandar Katai i Mijat Gaćinović na reprezentativnom okupljanju, i naravno pričali o susretu Zvezde i Hofenhajma.
- Znamo se Katai i ja još iz Vojvodine, on je bio tu kada sam tek stigao u Novi Sad. Pričali smo malo na reprezentativnom okupljanju, šalili smo se, bilo je malo i peckanja, ali sve u prijateljskom maniru - priznaje Gaćinović.

I pored izostanka dvojice najkreativnijih vezista, Gaćinović zna da Stanković ima još ofanzivnih aduta na raspolaganju.

- Ja bih voleo da nije tako, i da smo i jedni i drugi kompletni. Posebno mi je krivo zbog Ivanića, koji je proigrao ove sezone i drago mi je jer je pokazao sve što se očekuje od njega. Ali, ima Zvezda i druge kreativce, i znamo odakle preti opasnost. Naravno, trener nas nije ni na koga posebno upozoravao, analizirali smo ih timski, celokupnu igru i uvideli sve prednosti i mane protivnika - objašnjava Gaćinović.

DABUR PAMTI CRVENO-BELE

U IZOSTANKU Kramarića, najveća pretnja će biti svakako Munas Dabur koji dobro pamti meč u Salcburgu kada je dva puta matirao Milana Borjana.
- Dabur je tada odigrao veoma dobro dao je dva gola. Seća se te utakmice, posebno su mu navijači ostali u pamćenju, ali nema specijalan motiv zato što ga je Zvezda zaustavila na korak od Lige šampiona, i kao i svi mi raduje se utakmici - govori srpski vezista.

Protiv Omonije, Ararata, i Partizana, pritisak je ostavio vidljivog traga na igrače Zvezde, i sputao ih da zasijaju kao u nekim drugim susretima ove sezone.

- Gledao sam derbi, i učinio bih to svakako i da ne igramo sa Zvezdom, ali sada sam sa posebnom pažnjom pratio. Ne mislim da je to bilo pravo lice Zvezde, zbog pritiska koji nosi duel sa Partizanom. Kao ni u nekim evropskim utakmicama, kada je ulog bio previsok zbog formata u kojem se igra na jednu utakmicu, i mislim da će biti znatno rasterećeniji protiv nas - kaže Mijat.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S