TIP ANALIZIRA DVA EVROPSKA DERBIJA: Gudelj preti Zidanu - Uzdrmani Real gostuje Sevilji

Novosti online

05. 12. 2020. u 10:00

NE pamte navijači Real Madrida košmarniju jesen u skorije vreme od ove trenutne.

ТИП АНАЛИЗИРА ДВА ЕВРОПСКА ДЕРБИЈА: Гудељ прети Зидану - Уздрмани Реал гостује Севиљи

Foto AP

Ruže im, najblaže rečeno, ne cvetaju ni na jednom frontu. U Ligi šampiona se bore za goli život, u domaćem prvenstvu  zaostaju sedam bodova za Sosijedadom, a treneru Zinedinu Zidanu se drma klupa pred ovonedeljni okršaj sa Seviljom u La Ligi, inače najatraktivnijem susretu koji španski šampionat može da ponudi ovog vikenda.

 Zbog svega navedenog, deluje da je duel u Andaluziji (subota, 16.15) presudan za Zidanov opstanak na klupi madridskog kluba i da bi pobeda bila slamka spasa za legendarnog Francuza.

Sa druge strane, čeka ga Sevilja našeg Nemanje Gudelja, koja je vezala tri pobede u La Ligi, i deluje našpanovano da nokautira grogiranog “kralja”. Ono što može predstavljati problem za Real su i povrede.

Neće biti Serhija Ramosa, Karvahala, Azara, Jovića i jedino pet puta bolja partija nego ona protiv Šahtjora (0:2) im može protiv kvalitetne Sevilje doneti pozitivan rezultat. 

Za kladioce i one sujeverne, vredno je napomenuti da Sevilja dve godine čeka pobedu nad Madriđanima, ali i da je ove sezone slavila uglavnom sa nerešenim rezultatom na poluvremenu. 

LAJPCIG U SUBOTU (18.30) IZAZIVA BAJERN NA „ALIJANC ARENI“ 

Gost mašta o prvom mestu

Fudbaleri Lajpciga imaju teoretsku priliku da se u direktnom duelu sa Bajernom (subota, 18.30) domognu prvog mesta u Bundesligi. Za to im je potrebna druga pobeda nad timom iz Minhena u 11. međusobnom susretu.

Bavarci u ovaj meč ulaze sa velikim respektom prema ekipi iz Saksonije, što dokazuje i činjenica da je trener Hansi Flik u utakmici petog kola LŠ protiv Atletiko Madrida odmarao standardne prvotimce, Roberta Levandovskog, Leona Gorecku i Manuela Nojera. 

Sa druge strane, izabranici Julijana Nagelsmana igraju jednu od ključnih, ako ne i ključnu utakmicu koja će im, u slučaju da ostanu neporaženi, omogućiti da zadrže dobre šanse u borbi za titulu. 

Pobeda nad šampionom, sigurno bi Lajpcigu dala krila, dok bi ga poraz udaljio od pehara, jer je pet bodova zaostatka za Bajernom skoro nenadoknadiva razlika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)