ZA JAČU VOJVODINU: Stipendisti potpisali profesionalne ugovore!

Novosti online

23. 12. 2020. u 11:32

FUDBALSKI klub Vojvodina danas je potpisao profesionalne ugovore sa trojicom igrača iz svoje omladinske škole.

ЗА ЈАЧУ ВОЈВОДИНУ: Стипендисти потписали професионалне уговоре!

FOTO: FK Vojvodina

To su Matvej Martinkevič (18), Marko Luković (17) i Milan Vidaković (17), koji su trenutno članovi omladinskog tima Vojvodine.

Matvej Martinkevič je rođen drugog novembra 2002. godine u Moskvi, odakle je pre pet godina došao u Srbiju. Igra na poziciji napadača, a u Vojvodinu je došao pre godinu i po dana iz ČSK Čelareva.

"Pre svega, osećam obavezu da se zahvalim Vojvodini na tome što mi je pružila priliku i što veruje u mene, a to je posebno lep gest s obzirom na to da sam ove sezone bio povređen. Klub mi je mnogo pomogao da se što pre oporavim i, već u januaru, budem spreman da ponovo istrčim na teren", izjavio je Martinkevič.

Njegov saigrač Marko Luković je rođen četvrtog septembra 2003. godine i igra na poziciji desnog krila ili desnog beka, mada je na nekim mečevima ove sezone igrao i po levoj strani. Poreklom je iz Bačke Palanke, s tim da je u Vojvodinu došao još kao dečak pre desetak godina.

"Mnogo sam srećan zbog potpisivanja profesionalnog ugovora i, u isto vreme, izuzetno zahvalan klubu na tome što mi je pružio priliku da ozvaničimo saradnju. Takođe, Vojvodini sam zahvalan i na svemu ostalom što je do sada uradila za mene. U budućnosti me čeka naporan rad, ali ovo za mene predstavlja jedan dodatan motiv i podsticaj, kako bih zaslužio da što pre dobijem priliku i u prvom timu", rekao je Luković.

Osim Martinkeviča i Lukovića, veliko zadovoljstvo zbog potpisivanja profesionalnog ugovora izrazio je i golman Milan Vidaković, rođen 10. februara 2003. godine u Novom Sadu.

"U Vojvodinu sam došao pre pet-šest godina iz ŠF „Petar Puača“, a interesantno je to da tada uopšte nisam bio golman, već štoper. Tek pre četiri godine sam počeo da branim i zaista je odličan osećaj što sam danas postao profesionalac u Vojvodini. Tekuću sezonu ću verovatno završiti u omladincima, a na leto ćemo videti. Nadam se da ću za koju godinu uspeti da postanem prvi golman Vojvodine", izjavio je Vidaković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!