"BEJBI BUM" U GORNJEM MILANOVCU: Triling u fokusu, zvala i Zvezda

Novosti online

29. 12. 2020. u 13:59

SERIJI utakmica u kojima nije bio poražen, ali pre svega velikom broju mladih igrača koji su se našli u izlogu elitne scene fudbalske Srbije.

БЕЈБИ БУМ У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ: Трилинг у фокусу, звала и Звезда

Foto: FK Metalac

Metalac iz Gornjeg Milanovca, klub koji mnogi hvale, zbog same organizacije, ali i struke koja je imala i znanja i hrabrosti da aktuelni trenutak poveri onima zbog kojih sada zvone telefoni.

Mnoge interesuje gornjomilanovački "bejbi bum" i pojedinci koji su na sebe skrenuli ozbiljnu pažnju, a glavni kreator celog projekta Bojan Leontijević, sportski direktor, ne krije da ga tokom zimskog prelaznog roka očekuje mnogo posla.

"Kada najmlađi tim u ligi napravi seriju rezultata, posle Crvene zvezde i Partizana, možda i najbolju u jednom trenutku, ostane neporažen devet utakmica, normalno je da sve to privuče pažnju javnosti", ističe Bojan Leontijević.

"Podatak da smo svaku utakmicu počinjali sa četiri ili pet tzv. bonus igrača, a završavali sa sedam ili osam, dovoljno govori o našem opredeljenju i poverenju u momke koji su pokazali da imaju lepu budućnost".

Struka obično izbegava da govori o imenima, ali javnost ih je prepoznala tokom jeseni...

"Nije tajna, interesovanje za neke igrače je veliko, a ima već i konkretnih poziva i ponuda. Zovu naši najveći klubovi, Zvezda pre svih, ali i oni iz inostranstva. U fokusu su krilo Mbongu Prestiž, najbolji strelac Aleksandar Katanić i desni bek fantastičnog potencijala Jovan Vlalukin. Pažnju je skrenuo i levi bek Filip Antonijević, kao i dva centralna beka 19-godišnjaci Aleksandar Vasiljević i Ilija Milićević.Svi oni, izuzev Katanića koji se nalazi u najboljim godinama(25), su igrači ispod 21 godine, ogromnog potencijala. I taj spisak talentovanih momaka od kojih su neki prošli i reprezentativne selekcije je dug, znaju oni da im je Metalac dobra stanica za nastavak puta koji obećava lepe karijere".

Fudbalski savez je najavio reprezentativne aktivnosti u januaru, u planu su mečevi sa SAD i Dominikanskom Republikom, a Srbiju predstavljali igrači iz Superlige.

"Da, dobili smo upit da predložimo dvojicu igrača i na njemu se nalaze Aleksandar Katanić i Jovan Vlalukin. Odazvaćemo se akciji Saveza bez obzira što je ona u jeku priprema pred nastavak sezone, jer mislimo da može da bude u funkciji afirmacije domaće lige, utiska sam da fudbaleri iz Superlige imaju kvalitet i potencijal za više nego što se u javnosti predstavlja".

Na kraju o ambicijama Metalca i "bejbi bum" projekta koji će posle dobrih rezultata kluba iz Gornjeg Milanovca mnogi kopirati...

"Mnogi nam nisu predviđali ovakvu jesen posle povratka u elitni rang, pogotovo kada su videli da u svaki meč ulazimo sa najmlađim sastavom. Da nije bilo praznog hoda u finišu jeseni, bili bismo odmah iza pet-šest najbolje plasiranih ekipa, ali zadovoljni smo epilogom, svesni da moramo napraviti iskorak u svakom smislu u nastavku sezone", rekao je Bojan Leontijević, sportski direktor Metalca.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)