KOKEZA O NOVIM PRAVILIMA: Mi smo ozbiljna organizacija, nema promena tokom sezone

Tanjug

29. 01. 2021. u 17:33

PREDSEDNIK Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza odbacio je mogućnost bilo kakvih promena fudbalskih pravila tokom sezone.

КОКЕЗА О НОВИМ ПРАВИЛИМА: Ми смо озбиљна организација, нема промена током сезоне

Foto: Nebojsa Parausic

- Fudbalski savez Srbije je ozbiljna i nezavisna organizacija koja ne podleže bilo kakvim pritiscima i koja se pridržava važećih pravila i propisa. Samim tim nijednog trenutka nismo razmatrali bilo kakve promene tokom sezone - rekao je Kokeza Tanjugu.

Prvi čovek FSS istakao je da krovna organizacija srpskog fudbala ostaje otvorena za sve predloge klubova, kako Crvene zvezde i Partizana, tako i svih ostalih koji imaju značajnu ulogu u srpskom fudbalu.

- Naglasio bih da nijednog trenutka sa rukovodstvom Crvene zvezde nisu vođeni formalni ili neformalni razgovori o promeni pravila o broju stranaca. O tome sam neformalno razgovarao sa direktorom Partizana, ali bez bilo kakvih inicijativa da se tako nešto promeni u ovom momentu. Ukoliko u budućnosti FS Srbije zvaničnim putem dobije takve zahteve, onda ćemo ih razmatrati pred organima Saveza koji su za to odgovorni - istakao je Kokeza.

U Superligi Srbije od marta 2017. godine na snazi je pravilo da u svakom timu mogu da igraju najviše četiri stranca, međutim, sportski direktor FSS Vladimir Matijašević je najavio da će ovo pravilo uskoro da se menja, pošto je u planu da se fudbaleri sa pasošima zemalja EU ne broje u strance.

- Lično, mislim da su četvorica igrača sa inostranim pasošem sasvim dovoljna. Međutim, Srbija je potpisala ugovor o pridruživanju Evropskoj uniji, što znači da ćemo morati da menjamo pravilo i to veoma brzo - rekao je Matijašević.

Najave Matijaševića izazvale su burnu reakciju iz Partizana, a najglasniji je bio trener crno-belih Aleksandar Stanojević.

- Razočaran sam tom najavom. Nisu to paušalne izjave već reči čoveka iz saveza. To je sramno, ako se desi u ovom prelaznom roku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)