MLADI SRBIN POJAČAO MILAN: Maldini želi da defanzivac bude zamena Ernandezu

Novosti online

01. 02. 2021. u 22:03

FUDBALSKI klub Milan angažovao je mladog srpskog defanzivca Miloša Kerkeza iz mađarskog Đera!

МЛАДИ СРБИН ПОЈАЧАО МИЛАН: Малдини жели да дефанзивац буде замена Ернандезу

Foto: Printskrin/Twitter/@Sianews_

Ovaj mladi 17-godišnjak je rođen u Vrbasu i standardni je član Đera. Maldini je prepoznao talenat ovog momka, koji baš kao i slavni Italijan igra na poziciji štopera i levog beka.

- Sudbina. Dobili smo priliku da Miloš može da ode u Milan. Rečeno je da će biti član prvog tima i da će raditi uz Tea Ernandeza uz kojeg može mnogo da uči. Dakle, biće drugi levi bek u timu – rekao je Stefanov menadžer Danijel Kapoši.

Sam Miloš nije mogao da sakrije oduševljenje što je iz mađarskog drugoligaša stigao do velikana - sedmostrukog šampiona Evrope.

- Veoma sam zahvalan svojim trenerima u Đeru, posebno Peteru Starku i Šandoru Čatou što su brinuli o mojoj karijeri tamo i pronašli mi poziciju na kojoj se najbolje snalazim. Ne samo da sam postao bolji fudbaler, već su mi se i razmišljanja promenila. Period karantina tokom pandemije koronavirusa koji sam proveo sa starijim igračima mi je mnogo pomogao u tom sazrevanju. Đer je postao moja druga porodica i nikada neću zaboraviti šta mi je pruženo – naveo je Kerkez.

Nedavno se za njegove usluge raspitivao Juventus. Kerkez je priznao da je navijač "stare dame" od malena, ipak na kraju je završio na "San Siru".

- Istina je, navijam za Juventus od malena, ali sada je situacija ipak drugačija i nadam se da će Milan biti taj koji će biti prvi na kraju sezone. Paolo Maldini je za mene najbolji levi bek ikada, a Teo Ernandez je jedan od predvodika današnje generacije. Zanimljivo da i Ernandez ima dvostruko državljanstvo kao i ja.

Odmah je usledilo pitanje i koju će reprezentaciju odabrati budući da ima i srpsko, ali i mađarsko državljanstvo.

– Razgovarao sam o tome ranije sa porodicom i odluka je bila jednoglasna. Definitivno ću odabrati reprezentaciju Mađarske. Za tu odluku zaslužan je moj boravak u Đeru – zaključio je Kerkez.

Ove sezone je standardan. Odigrao je 16 mečeva za prvi tim i upisao je jednu asistenciju!

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)