LAZAR MARKOVIĆ LJUT: Ko nas gura u Konferenciju?

M. BLAŽIĆ

02. 02. 2021. u 19:47

DEVET bodova jeste mnogo, ali ne i nedostižno.

ЛАЗАР МАРКОВИЋ ЉУТ: Ко нас гура у Конференцију?

OŠTAR Lazar Marković/FOTO: N. Paraušić

U svlačionici crno-belih svi razmišljaju na identičan način, a svoj i stav saigrača po tom pitanju izneo je iskusni Lazar Marković, uz napomenu da se Partizan neće odreći borbe za titulu, dokle god postoji i teoretska šansa da se šampionski pehar vrati u Humsku.

- Kako smo se vratili u Beograd, čitamo u svim medijima, od portala do štampanih novina, kako nas već svrstavaju u takmičenje Liga konferencija i kako večiti rival, i da se igra još stotinu kola - ne može da izgubi prvo mesto. To automatski znači da nam neko već na početku polusezone osporava borbu za titulu - besan je Marković.

Nastavio je ofanzivni vezista u istom stilu.

- Ukoliko nam to neko kaže četiri meseca pre kraja sezone, s pravom se pitamo koju poruku nam šalju i treba li da okačimo kopačke o klin ili da prihvatimo da titulu ne možemo uzeti.

ŠTULIĆ: USKORO SA EKIPOM

FOTO: M. Vukadinović

MLADI napadač Nikola Štulić je povredio koleno na pripremama u Turskoj, srećom, ona ga neće na duže odvojiti od terena.

- Snimak je pokazao da imam hematom na spoljnoj strani kolena, ali su ligamenti i meniskus čitavi, ništa nije oštećeno. Radio sam dva dana individualno i trebalo bi za dan, dva da se priključim radu sa ostatkom tima. Osećam se veoma dobro - raspoložen je Štulić.

Sezona 2016/2017. kada su crno-beli u finišu pretekli večitog rivala pokazala je da je u fudbalu sve moguće.

- Naša poruka je: Mi se borimo do kraja! Ovde smo jer nam je klub iznad svega, volimo i verujemo u Partizan i volimo fudbal. Naša borba traje do poslednjeg kola, na svakom stadionu i protiv svakog kluba u ligi. Da li ćemo uspeti - ne znamo. Ono što znamo je da ćemo se boriti do poslednjeg dana- zaključio je Marković.

Ono što je izvesno, bez obzira na to kako će izgledati tabela, jeste da će Srbija imati tri predstavnika u kvalifikacijama Lige konferencija - drugog i trećeg iz Superlige i osvajača Kupa. Predviđena su četiri kola kvalifikacija, s tim što bi vicešampion krenuo u takmičenje od drugog kola. Projekcije kažu da će u svakoj fazi kvalifikacija i takmičenja po grupama klubovi prihodovati 56 odsto sredstava u odnosu na finansije koje donosi učešće u Ligi Evrope. Srbija neće imati tim u Ligi Evrope, dok će prvak, kao i dosad, igrati u kvalifikacijama za LŠ.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)