BOŠKO ĐUROVSKI: Piksija je vredelo ovako dugo čekati

N. ILjUKIĆ

24. 02. 2021. u 08:19

DRAGAN Stojković Piksi je najbolje rešenje za mesto selektora naše fudbalske reprezentacije. Vredelo je čekati kraj pregovora i ubeđen sam će sa njim na klupi da nam bude bolje! Ovo, za "Novosti", tvrdi nekadašnji as Crvene zvezde Boško Đurovski (59), koji je do sada tri puta u karijeri sarađivao sa Stojkovićem.

БОШКО ЂУРОВСКИ: Пиксија је вредело овако дуго чекати

FOTO: M. Vukadinović

Prvi put kao saigrač krajem osamdesetih godina, a kasnije i dvaput kao trener.

- Skoro šest godina sam bio u Piksijevom stručnom štabu u japanskoj Nagoji, pre toga i i kada sam bio trener Zvezde, a Stojković predsednik kluba. Ubeđen sam da je on pravi čovek na mestu koje je u poslednje vreme postalo problematično. Verujem da će na mestu selektora da popravi imidž našeg nacionalnog tima - kaže Đurovski.

Ovog puta je Đurovski izostao iz stručnog štaba. Kao što je već poznato, Stojkoviću će u Staroj Pazovi, na terenu stadiona "Rajko Mitić" i na mnogim gostovanjima širom Evrope pomagati Bratislav Živković, Marko Perović, Aleksandar Kocić i japanski stručnjak za fizičku pripremu Kacuhito Kinoši.

Mnogi se pitaju na šta će reprezentacija da liči pod Piksijevom palicom. U kojoj formaciji će biti Srbija i čemu mogu da se nadaju navijači?

- Kada smo zajedno radili u Nagoji, obično smo igrali u formaciji 4-3-3, ili 4-4-2. Piksi je u Kini, sa Gvangdžou RF igrao i u formacijama 3-4-3 ili 3-5-2. Videli ste da je javnost bila oduševljena pobedom u Norveškoj, kada se Tumbaković na terenu pojavio u formaciji 3-4-3 i ofanzivnom taktikom potpuno iznenadio rivala. U svakom slučaju, kod Piksija možemo da očekujemo napadački stil, a voleo bih da nam takva igra donosi pobede i da izborimo plasman na Mundijal - zaključuje Đurovski.

KINOŠI PROVEREN STRUČNjAK

FOTO: M. Vukadinović


NEOBIČNO i novo lice u stručnom štabu reprezentacije Srbije biće japanski stručnjak za kondicionu pripremu Kacuhito Kinoši. Reč je o treneru koji završio Japanski univerzitet za sportsku nauku i ima UEFA pro-licencu. Karijeru je počeo 2003. u Omiji, a sa Piksijem je sarađivao do sada na 419 utakmica.
- Piksi ga zna još iz Nagoje, pomagao mu je i u Gvangdžouu. Radi se o sjajnom stručnjaku. Jezik neće biti prepreka, jer sjajno govori engleski, a zanimljivo je da se vrlo dobro uklopio i u naš mentalitet - otkriva Đurovski.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

TUGA: Preminula velika NBA legenda! Odmah se oglasio Čarls Barkli