DALIĆ IZABRAO NAJBOLJE: Selektor Hrvatske objavio spisak igrača za početak kvalifikacija

Novosti online

08. 03. 2021. u 14:37

SELEKTOR fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić objavio danas spisak igrača za početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje će se 2022. godine održati u Kataru.

ДАЛИЋ ИЗАБРАО НАЈБОЉЕ: Селектор Хрватске објавио списак играча за почетак квалификација

FOTO: EPA

Svetski vicešampioni će put ka Kataru započeti 24. marta utakmicom protiv Slovenije u Ljubljani, tri dana kasnije će dočekati Kipar u Rijeci, dok će prvi kvalifikacioni ciklus završiti gostovanjem Malti 30. marta.

Za ova tri meča Dalić je pozvao 24 igrača, a još je petorici uputio pretpoziv.

"Na spisku nema iznenađanja, ovo je ekipa koju smo gradili kroz kvalifikacije za EURO i prošlogodišnju Ligu nacija. Iako nas čeka zahtevna grupa, imam puno vere u ovu ekipu i s velikim optimizmom krećemo u novi ciklus jer sam duboko uveren da imamo kvalitet da izborimo Svetsko prvenstvo što je, naravno, naš osnovni cilj", rekao je Dalić, prenosi Hina.

"Želimo dobar start i zbog samih kvalifikacija, ali i kao uvod u EURO, a za to ćemo uz kvalitet morati pokazati maksimalan pristup, koncentraciju i zajedništvo", dodao je on.

Osim Slovenije, Kipra i Malte, protivnici Hrvatskoj u Grupi H biće još Slovačka i Rusija, a samo će pobednik grupe izboriti direktan plasman na SP.

Spisak:

Golmani: Lovre Kalinić, Dominik Livaković, Simon Sluga

Odbrana: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Šime Vrsaljko, Borna Barišić, Duje Ćaleta-Car, Dario Melnjak, Filip Uremović, Josip Juranović

Vezni red: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Milan Badelj, Mario Pašalić, Nikola Vlašić

Napad: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Ante Rebić, Josip Brekalo, Bruno Petković, Mislav Oršić, Ante Budimir.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S