OTAC STRAHINJE PAVLOVIĆA, ŽELJKO, ZA "NOVOSTI" : "Borac je, možemo do pobede!"

Đ. SAMOILOVIĆ

30. 11. 2022. u 11:00 >> 11:13

KAKO fudbal uvek ume da nagradi one koji se beskompromisno bore, trude i rade pokazao je i primer Strahinje Pavlovića.

ОТАЦ СТРАХИЊЕ ПАВЛОВИЋА, ЖЕЉКО, ЗА НОВОСТИ : Борац је, можемо до победе!

FOTO: Privatna arhiva

Mladi štoper izgarao je čitavog života kako bi mogao da se pokaže na najvećoj pozornici. A baš to desilo mu se u nadoknadi prvog poluvremena utakmice između Srbije i Švajcarske na Svetskom prvenstvu, kada je nebeski skok Pavlović pozlatio sjajnim trzajem glavom nakon kojeg je Srbija izjednačila.

Krajnji rezultat, ipak, nije bio zadovoljavajući (3:3), ali otac stamenog defanzivca Željko itekako oseća razloge za ponos.

- Naravno da smo pre- srećni zbog gola, ali krajnji rezultat i povreda Strahinje su malo pomutile radost. Mi Srbi smo majstori da sebi zakomplikujemo situaciju i da do cilja stignemo težim putem. Isto tako nam se dešavalo u Ligi nacija i u kvalifikacijama. Odigrali smo nerešeno sa Irskom, pa smo morali do pobede u Lisabonu i slavili smo. Posle toga remi sa Slovenijom je značio da moramo trijumfovati u Oslu protiv Norveške. Verujemo i sada da će slaviti i protiv Švajcarske - kaže nam Željko Pavlović u telefonskom razgovoru.

U trenutku kada je Strahinja izjednačio protiv Kameruna, nagrada za najbolju reakciju pripala je mami Slađani, koja uvek sa posebnom emocijom gleda svog sina.

- Mama je to najburnije proslavila, pala je i poneka suza radosnica. Ona to uvek proslavlja najburnije od svih nas, mi ostali nikad ne prikazujemo toliko emocija koliko ona - dodaje Željko Pavlović.

Popularni Kalaba je momak koji je u dosadašnjem delu Mundijala zaslužio prelazne ocene, najpre zbog fanatične borbenosti i mentaliteta koji mu ne dopušta odustajanje.

- Uvek je bio takav, odmalena. Tako smo ga i učili, da bude beskompromisan borac. Dobro je igrao u prve dve utakmice, bilo je tu i malo grešaka, ali ko radi taj i greši. Uvek smo mu pričali da može sve da se desi, ali da voljni momenat bude uvek na najvišem mogućem nivou - objašnjava Strahinjin otac.

Veruje, kao i većina srpske javnosti, da će "orlovi" u petak protiv Švajcarske pokazati da su spremni da uzlete do najviše mundijalske tačke.

- Nadam se, uz božju pomoć, da ponovo možemo da pobedimo kada nam je najviše potrebno. Mnogi su rekli da je nemoguće bilo i u Lisabonu, pa smo eto pobedili. Iskustvo koje su stekli tada mogu da iskoriste i ovde. Smatram da smo fudbalski bolja ekipa od Švajcaraca, ali oni su iskusniji tim, koji zna kako da igra u turnirskom sistemu. Međutim, optimističan sam i smatram da smo sposobni da rešimo tu utakmicu u našu korist - podvlači Željko Pavlović. 

NADAMO SE OPORAVKU DO PETKA

POZITIVNI signali stižu iz Dohe povodom povrede koju je zadobio Strahinja Pavlović protiv Kameruna.

- Čuli smo se i posle utakmice i dan posle. Bio je na terapijama nekoliko sati i u ponedeljak i utorak. Ne bi trebalo da je ništa ozbiljnije, osetio je bol koji je posledica velikih napora u poslednje vreme, ogromnog broja utakmica, pa je postojala bojazan da bi moglo da bude nešto opasnije što bi ga udaljilo sa Mundijala. Nada se i on, kao i mi, da će moći do petka da se oporavi i zaigra - ističe Željko.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (3)