LUDNICA U MILVOKIJU: Janis doneo titulu Baksima posle pola veka (VIDEO)

Novosti online

21. 07. 2021. u 06:13

Pre tačno 50 godina, mladić koji je tada bio poznat kao Lu Elsindor, a godinama kasnije ući će u istoriju košarke kao Karim Abdul Džabar, doneo je Milvoki baksima prvu i do prošle noći jedinu titulu šampiona sveta, kako Amerikanci nadmeno zovu prvaka NBA lige.

ЛУДНИЦА У МИЛВОКИЈУ: Јанис донео титулу Баксима после пола века (ВИДЕО)

FOTO: AP

Franšiza iz Milvokija slavila je posle pobede od 105:98 u šestoj utakmici velikog finala nad Sansima koji su vodili 2:0 u seriji, ali su potom pretrpeli četiri poraza. To je tek peti put u istoriji Lige da je neki tim nadoknadio 0:2 u finalu. Uspevali su to još samo Klivlend, Majami, Portland i Boston.

Zanimljivo je da je Milvoki i u polufinalu Istoka nadoknadili 0:2 protiv Bruklina...

Čovek odluke u ovoj utakmici, ali se može reći i u osvajanju titule bio je Janis Adetokumbo. Grik frik ili grčka nakaza kako ga zovu Ameri, unakazio je odbranu Sansa postigavši rekord karijere u plej ofu od ravno 50 poena. Koja simbolika!

Grk je imao i 14 skokova i pet blokada, a pored njega istakli su se Kris Midlton sa 17 poena, Bobi Portis sa 16, Džru Holidej sa 12, uz 11 asistencija i devet skokova, a dvocifren je bio i Bruk Lopez sa 10 

FOTO: AP

S druge strane 26 poena Krisa Pola i 19 Devina Bukera i dabl-dabl Kraudera (15 poena, 13 skokova), ali ko će pamtiti učinak poraženih...

Više od 65 hiljada ljudi bilo je ispred hale u Milvokiju, pored 17 hiqada srećnika u Fajserv forumu.

FOTO: AP

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (1)

TUGA: Preminula velika NBA legenda! Odmah se oglasio Čarls Barkli