POZNAT CEO RASPORED NOVE NBA SEZONE: Šampion otvara protiv Bruklina, Jokić drugog dana gostuje Finiksu

Novosti online

21. 08. 2021. u 11:45

NBA je objavila kompletan raspored utakmica i rasporede prenosa (TNT, ESPN, ABC, NBA TV i ESPN Radio) za svoju jubularnu 75. sezonu.

ПОЗНАТ ЦЕО РАСПОРЕД НОВЕ НБА СЕЗОНЕ: Шампион отвара против Бруклина, Јокић другог дана гостује Финиксу

Foto: EPA

Ligaški deo sezone počeće 19. oktobra, a otvara ga prava poslastica - repriza polufinala Istoka iz prošle sezone, Milvoki - Bruklin. dan kasnije, prvi put ćemo moći da gledamo MVP prethodne sezone Nikolu Jokića čiji Denver gostuje kod vicešampiona lige Finiksa.

Poslednje utakmice pred plej-in zakazane su za 10. april 2022. godine.

Plej-in turnir biće održan od 12-15. aprila 2022, a zatim sledi plej-of, s početkom 16. aprila. Prva utakmica NBA finala zakazana je za 2. jun 2022.

Kompletan raspored utakmica tokom redovne sezone, kao i rasporedi po ekipama dostupni su na NBA.com/raspored.

Cela sezona biće u znaku proslave 75 godina Lige, pa će tako biti predstavljani NBA 75 klasici, u čast timova, igrača, trenera i blistavih trenutaka koji su definisali 75 godina NBA košarke.

Jedna od centralnih utakmica biće odigrana 1. novembra između Njujork niksa i toronto reptorsa u čast prve ikada odigrane utakmice u NBA u kojoj su se sastali Njujork niksi i tadašnji Toronto haskisi. Kada su 1995. godine osnovani raptorsi u opticaju je bio nadimak haskis ali je to odbačeno zbog sličnosti haskija sa Minesotinim timbervulfom

Tri franšize koje su igrale u svakoj NBA sezoni: Niksi, Boston seltiksi i Golden stejt  voriorsi (osnovani u Filadelfiji), igraće svojevrsnu mini-ligu sredinom decembra: Voriorsi - Niksi 14. decembra, Voriorski - Seltiksi 17. decembra i Niksi - Seltiksi 18. decembra.

Na pravoslavni Božić 2022. godine navršiće se 50 godina od kada su Lejkersi trijumfom nad Atlantom ostvarili trenutni rekord u najdužem nizu pobeda - 33. U čast tog meča ovi rival iće se sastati baš na taj dan.

I ove sezone vikendima će se igrati 46 utakmica u trminu prilagođenom gledaocima u Evropi, na Bliskom istoku i u Africi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

DŽAKA OPET PROVOCIRA: Odgurnuo golmana Srbije i izazvao zvižduke sa tribina  (VIDEO)