"NEĆEMO TOLERISATI ŠLJAM KOJI PODRŽAVA RUSE": Sraman napad navijača Žalgirisa na Srbiju i Zvezdu!

Novosti online

15. 04. 2022. u 17:25

LITVANSKA javnost ne prestaje da se bavi situacijom u Ukrajini i duelom Žalgirisa i Zvzede iako je prošlo 12 dana od odigravanja meča.

НЕЋЕМО ТОЛЕРИСАТИ ШЉАМ КОЈИ ПОДРЖАВА РУСЕ: Сраман напад навијача Жалгириса на Србију и Звезду!

Foto: Printskrin

Od tada se tamošnji mediji svakodnevno bave odnosom Srbije prema ratu u Ukrajini.

Kolumnista portala "15min.lt" Marijus Milašijus razgovarao je sa čelnicima Evrolige o održavanju fajnal fora Evrolige u Begradu.

Navijači litvanskog tima novčano su kažnjeni zbog ponašanja na utakmici sa Crvenom zvezdom. A Milašijus tvrdi da su preko navijačog foruma navijači Žalgirisa sakupili više od polovine sume (9.000 evra). Oni su tom prilikom po njegovim rečima poslali jasnu poruku:

- Naše vrednosti su jasne: dok smo u Evroligi, mi ćemo glasno podsećati Evropu da podržavamo Ukrajinu i nećemo tolerisati ‘šljam’ koji ide ‘ruku pod ruku’ sa Rusima. Platićemo kaznu Evroligi koja je pokazala svoje prljavo lice i velika je dilema da li ima smisla učestovati u tom takmičenju.

Pitanje koje je postavio glasilo je: „Kakvu poruku Evroliga šalje košarkaškoj zajednici i čitavoj Evropi time što održava svoj najznačajniji događaj u državi koja ne želi da osudi rusku agresiju u Ukrajini".

Dobio je sledeći odgovor: "Srbija je jasno osudila napade na Ukrajinu poptisivanjem rezolucije u Generalnom savetu Ujedinjenih nacija i to nedvosmisleno pokazuje poziciju ove zemlje. Odluka da će se F4 održati u Beogradu doneta je četvrtog marta, a pripreme za ovu manifestaciju počele su još pre Nove godine“, piše Marijus.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (14)

RAZMIŠLJALA SAM DA SE ZAMONAŠIM: Tanja Bošković je zamalo napustila sve i otišla u manastir