ZVEZDA LAKŠE DO POBEDE U EVROLIGI NEGO U LAKTAŠIMA: Crveno-beli su ovo čekali godinama

Č. V.

31. 10. 2022. u 19:54

CRVENA zvezda je uspela da pobedi Igokeu u Laktašima posle tri godine. Crveno-beli su slavili sa 70:76 (18:23, 17:18, 20:18, 15:17) i nastavili seriju trijumfa u ABA ligi.

ЗВЕЗДА ЛАКШЕ ДО ПОБЕДЕ У ЕВРОЛИГИ НЕГО У ЛАКТАШИМА: Црвено-бели су ово чекали годинама

FOTO: ABA liga/KK Igokea/Nikola Vuruna

Šampion Srbije i Jadrana je u dobrom raspoloženju ušao u ovu utakmicu pošto je u petak savladao Bajern iz Minhena i tako ostvario prvi trijumf u Evroligi. Ali, lakše je Zvezda pobedila Bavarce, nego rivala iz Republike Srpske, iako je na kraju bilo šest razlike u oba meča: protiv nemačkog kluba crveno-beli su imali i 15 poena razlike, a sada je ekipa iz Beograd do samog kraja strepela za uspeh.

Odličan duel viđen je u Laktašima. Ekipe su smenjivale u vođstvu, pravile velike serije. Najveća prednost Zvezde bila je na samom početku, 18:30. Ipak, Igokea je uvek pronalazila način da istopi vođstvo rivala.

Crveno-beli su, defintivno je postalo jasno, dobili ogromno pojačanje u Luki Vildozi. Ponovo je sjajni Argentinac dirigovao igrom tima Vladimira Jovanovića i bio je najzaslužniji za četvrti trijumf u regionalnom takmičenju.

Zvezda je potpuno nekarakteristično za nju šutnula čak 36 trojki i pogodila je 12. Sa druge strane domaćin je veoma loš bio u tom segmentu - 4/19.

Meč je ušao u neizvesnu i penal završnicu. Na kraju je hladnokrvan sa linije penala bio Nemanja Nedović koji je vezao četiri pogotka, iako je pre toga sa crte imao učinak 1/4.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je pomenuti Luka Vildoza sa 19 poena, a dodao je i devet asistencija. Ben Bentil je meč okončao sa 17 poena. Na drugoj strani sjajan je bio Kendrik Rej sa 24 poena, dok je Dešon Stivens upisao dabl-dabl, po 13 poena i skokova.

Crveno-beli sada imaju učinak 4-0, a Igokea 3-2. Klub sa Malog Kalemegdana u narednom kolu igra protiv Zadra u Beogradu, dok u Laktaše dolazi Budućnost.

BONUS VIDEO: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

I TENISERI SU ZATEČENI: Francuz potezom oduševio publiku (VIDEO)