ZVEZDA IZ DVA UGLA: Problematično suđenje i simptomatično prosipanje prednosti

V. Preradović

14. 03. 2023. u 22:13

DOŽIVLjAJ navijača Crvene zvezde poraza od Partizana u drugom jadranskom derbiju ima dva različita ugla, kao i utakmica u kojoj je njihov tim protraćio prednost od 20 poena iz 18. minuta i u preostala 22 stropoštao se u minus od 31.

ЗВЕЗДА ИЗ ДВА УГЛА: Проблематично суђење и симптоматично просипање предности

Miloš Vukadinović

Jedni krive sudije, drugi trenera i igrače za simptomatično prosipanje velike zalihe. Istina je, kao u većini slučajeva, negde između.

Šampion se oglasio saopštenjem nakon, kako je navedeno, sramne utakmice i loše režirane predstave sa ciljem da se pobedi ne birajući sredstva i time opravdaju ogromna ulaganja u klub. Izjave trenera Partizana Željka Obradovića o nikad boljem suđenju u derbiju okarakterisane su kao licemerne, klub najavljuje da će tražiti ekspertizu.

- Po našem mišljenju bilo je nikad gore, o čemu govore činjenice, brojke i situacije u kojima je najbolji akter ove utakmice bukvalo izbačen sa terena. Ako takav status ima jedan od najboljih bekova sveta, ko će želeti da dođe u ovu ligu i da bude marioneta u režiranim predstavama.

Četvrti faul dosuđen Fakundu Kampacu je apsolutno nepostojeći, kod petog i isključujućeg postojao je kontakt rukom i zavisi od ustanovljenog sudijskog kriterijuma. Na Matijasu Lesoru suđeno je 14 ličnih grešaka, izveo je 21 slobodno bacanje. Kontakti su sastavni deo igre u reketu, utisak je da se u tim situacijama prečesto čula sudijska pištaljka.

- Očekujemo da liga pokaže da ima snagu da se izbori sa ogromnim pritiscima koji traju godinu i po, jer se u suprotnom neće završiti. Ukoliko ne bude tako, već moramo da budemo na silu sklonjeni u stranu, neka makar skupe hrabrost i to javno kažu. Liga je napravljena 2000. godine, ne zbog pojedinaca već zbog svih klubova koji u njoj učestvuju njeni su vlasnici. To svakako nije trener KK Partizan - poručuju s Malog Kalemegdana.

SUSPENDOVATI LESORA DO KRAJA

ZVEZDA zahteva najstrožiju kaznu za, kako navodi u saopštenju, uličarsko ponašanje Matijasa Lesora koji je pesnicama napao Filipa Petruševa.

- Pozivamo čelnike ABA lige da hitno vrate takmičenje u regularne okvire, a to mogu samo konkretnim odlukama. Suspenzijom Lesora do kraja sezone zbog udaranja pesnicama Petruševa, a ne odgurivanja kako neki tvrde, i kaznama za "sjajnu atmosferu" (disciplinski sudija) i "nikada bolje suđenje" (komesar za suđenje), mora da pokaže minimum digniteta i želje da očuva ovo takmičenje.

Navijači crveno-belih očekuju da tim pokaže snagu u utakmicama koje igrom i rezultatom idu na njegovu vodenicu, umesto da se bez ikakvih nagoveštaja istopi kao kocka šećera. U drugom poluvremenu je ponovo zakazala kočnica, petorke na terenu bile su disfunkcionalne, što je delimično iznuđeno povredama Ognjena Dobrića i Nemanje Nedovića.

- Imamo blokadu, ali to nije bio slučaj u ovom meču - smatra Nedović. - Zavisi od rada na treningu, ali i od psihologije.Kontrolisali smo prvo poluvreme, posle toga Dobrić i ja nismo mogli da nastavimo, Kampaco je dobio pet ličnih grešaka i naša rotacija je bila veoma skraćena. Teško je igrati u ovim uslovima, pred ovoliko domaćih navijača. Šta god da se desi do kraja lige, možemo da ih pobedimo i pred njihovim i pred našim navijačima.

Zvezda traži od ABA lige ravnopravne uslove:

- Trenutno ih nemamo i to je svakome jasno. Ovo nije liga Željka Obradovića, već liga svih klubova koji su je napravili. Tako će i ostati, ili je neće ni biti.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

NIŠTA OD TREĆE FAZE: KK Partizan završio sa prodajom sezonskih karata