NACILJALI "ZMAJČEKE": Partizan povratio veru u šut, koji mu je od presudnog značaja u borbi za ABA krunu

G. KELIĆ

24. 05. 2023. u 12:51

KADA ovaj tim Partizana nema visoke postotke šuta za tri poena, to je kao da nema jednu ruku. Više puta izrečena teza još jednom se potvrdila tačnom u četvrtfinalnoj seriji sa SC Derbijem, koju su rešili u svoju korist tek nakon majstorice. Razlog za nepotrebno igranje tri meča sa osmoplasiranim timom ligaškog dela ogleda se u tome što su u prva dva sa linije udaljene 6,75 metara imali uspešnost jedva 26 odsto, dok su u odlučujućem okršaju, koji su rešili više nego ubedljivo (112:83), pogodili čak 17 trojki iz 30 pokušaja (56,7 odsto)!

НАЦИЉАЛИ ЗМАЈЧЕКЕ: Партизан повратио веру у шут, који му је од пресудног значаја у борби за АБА круну

FOTO: M. Vukadinović

Time su puleni trenera Željka Obradovića za jedan pogodak oborili rekord Crvene zvezde iz 2019. po broju ubačenih trojki u meču doigravanja. Više šuteva sa ovalne linije ove sezone ubacili su samo protiv čačanskog Borca (114:84) u okviru 19. kola - 18! Kada su u takvom zanosu, malo ko može da im parira.

- Nije bilo lako, skupili smo se i pokazali karakter, odigrali po planu. Uspeli smo da pokažemo sličnu igru kao pre poslednje evroligaške utakmice u Madridu. Zasluge za to idu treneru i stručnom štabu. Zaista smo obratili mnogo pažnje na detalje, shvatili gde je naš najveći kvalitet i držali se plana - istakao je Zek Ledej, čije su dve trojke bile u ukupnom zbiru.

Prosto neverovatno zvuči podatak da su crno-beli u trećem duelu postigli više "trica" neko za cela prethodna dva meča (16). U prvom su devet puta našli dno mrežice iz čak 32 pokušaja, dok je u Podgorici taj broj bio još manji (7/28). Ali, i pored toga, ona Nanelijeva odlučujuća ušla je kad je najviše trebalo i povukla "valjak" sa ivice ambisa.

Zato ne bi trebalo da iznenađuje viđeno mučenje u ta dva obračuna, za razliku od ovog poslednjeg, u kojem je sve išlo kao po loju. Ako Partizan i u nastavku plej-ofa i susretu sa Cedevitom Olimpijom nastavi sa nivoom koji ih je, između ostalog, učinio najboljom trojkaškom ekipom u regionu (45 odsto), onda neće biti zime.

TREĆA NAJVEĆA POSETA U ABA LIGI

PREPOZNALI SU navijači Partizana trenutak i u odlučujućem meču serije sa Podgoričanima gotovo do "čepa" napunili tribine "Štark arene". Zvanična statistika kaže da je utakmicu uživo ispratilo tačno 14.077 ljudi, što je čini trećom najgledanijom u ovoj sezoni ABA lige. Veća posećenost bila je jedino u derbiju sa Crvenom zvezdom (17.124) i u duelu sa Cedevita Olimpijom (15.685).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!