OVO SU "GROBARI" ČEKALI: Partizan doveo plejmejkera! Evo detalja iz ugovora i kada može da igra u Evroligi

Novosti online

24. 12. 2023. u 19:48

DOŽIVO je Partizan težak poraz od Zadra u ABA ligi, ali navijači crno-belih može da raduje vest da je klub angažovao nogo plejmejkera.

ОВО СУ ГРОБАРИ ЧЕКАЛИ: Партизан довео плејмејкера! Ево детаља из уговора и када може да игра у Евролиги

FOTO: M. Vukadinović

Pisalo se prethodnih dana da je tim iz Humske blizu dovođenja Džejlena Smita iz Virtusa. Sada je to i zvanično, pa će hrvatski reprezentativac do kraja sezone nastupati za "parni valjak".

Crno-belima je bilo potrebno pojalanje na poziciji organizatora igre, pošto je Aleksa Avramović van stroja zbog povrede skočnog zgloba.

Ovaj 190 centimetara visoki igrač je do sada u Evroligi odigrao 13 utakmica na kojima je prosečno beležio 5,3 poena, 1,5 skokova i 0,8 asistencija. Vredi pomenuti da od 13. kola nije upisao nijedan nastup u elitnom takmičenju.

Partizan upravo protiv Virtusa igra naredni meč u Evroligi. Taj meč na programu je u četvrtak od 18.30. Međutim, novo pojačanje - neće moći da igra tada u elitnom takmičenju.

Evo kako je o njegovom transferu KK Partizan obavestio javnost:

- Džejlin Smit je novo pojačanje Partizana. Doskorašnji košarkaš Virtusa je ovog popodneva potpisao ugovor sa crno-belima koji važi do kraja sezone 2023/2024. 

Novi bek Partizana je rođen 24. novembra 1994. godine, a pre Virtusa, igrao je po dve sezone u berlinskoj Albi i Ludvigzburgu. Nakon završetka koledža Nju Hempšir, Smit je profesionalnu karijeru započeo 2017. godine u nemačkom Haidelbergu. 

U Evroligi, Džejlin Smit stiče pravo igranja za crno-bele u 18. kolu, kada će u Štark arenu stići Asvel (drugog januara 2024, prim. aut.).

Tokom dve i po sezone u najkvalitetnijem evropskom takmičenju, Smit je igrajući za Albu i Virtus prosečno beležio 9,1 poen i imao 2,2 asistencije uz 2,3 skoka. 

Novi košarkaš crno-belih, zadužio je dres sa brojem 0.

BONUS VIDEO: Cilj mi je bio da igram za Zvezdu ili Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)