KAKVA GREŠKA ARGENTINCA! Luka Vildoza žestoko plaća zbog Zvezde

Tanjug

15. 01. 2024. u 14:55

BASKONIJA se na zvaničnom veb-sajtu oglasila povodom odluke koju je sud u Vitoriji doneo povodom spora koji španski evroligaš ima sa košarkašem Lukom Vildozom.

КАКВА ГРЕШКА АРГЕНТИНЦА! Лука Вилдоза жестоко плаћа због Звезде

FOTO: M. VUKADINOVIĆ

Argentinski reprezentativac je posle kratkog boravka u Milvoki baksima rešio da karijeru nastavi u Evropi, a Baskonija nalaže da je njegov ugovor sa klubom iz Vitorije i dalje bio aktuelan kada se vratio.

Problem je što je Vildoza u oktobru 2022. godine potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom i do kraja sezone nastupao za tim sa Malog Kalemegdana. Arbitraža u Vitoriji poručila je da je Vildoza prekršio odredbe svog ugovora sa Baskonijom i da zbog toga mora da plati kompenzaciju.

“Sud u Vitoriji podržao je tvrdnje košarkaškog kluba Baskonija u tužbi koju je klub podneo protiv gospodina Luke Vildoze. Presuda nalaže da gospodin Vildoza mora da plati klubu jedan milion evra kao kompenzaciju usled jednostaranog okončanja ugovora usled odlaska u NBA i kasnijeg povratka u Evropu”, stoji u saopštenju španskog kluba.

Međutim, klub navodi kako je argentinski igrač dužan da isplati klubu dodatni jedan milion evra prema dogovoru koji su imali, kao i da će podneti dodatnu tužbu protiv Vildoze.

Baskonija u Evroligi naredni meč igra urpavo protiv Crvene zvezde. Tim Duška Ivanovića igraće protiv bivšeg kluba koji je vodio crnogorski stručnjak – Zvezda i Baskonija sastaju se u četvrtak od 19.00.

Luka Vildoza neće biti tema na ovom duelu – od prethodnog leta momak iz Kilmesa je adut atinskog Panatinaikosa.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

MAJDOV PROGOVORIO: Počelo je od LGBT zastava, a ako mi braniš da se krstim, ne igram po tim pravilima