PETRUŠEV ZA DESETKU: Srpski reprezentativac odličan u važnoj pobedi Olimpijakosa

V. P.

02. 02. 2024. u 12:00

SAMO jedna od prve četiri utakmice 25. kola Evrolige obilovala je uzbuđenjima. Defanzivni obračun Bajerna i Olimpijakosa u Minhenu odlučen je košem Filipa Petruševa deset sekundi pre kraja za, kako je rekao trener tima iz Pireja Jorgos Barcokas, najvažniju pobedu u dosadašnjem delu sezone (76:72).

ПЕТРУШЕВ ЗА ДЕСЕТКУ: Српски репрезентативац одличан у важној победи Олимпијакоса

FOTO: EPA

Prošlogodišnji finalista, koji je letos ostao bez MVP laureata Saše Vezenkova i liderske ruke Kostasa Slukasa, ima nemirno more od početka takmičenja. Poslednji udar su povrede centara Nikole Milutinova i Mustafe Fala, pokušaj krpljenja rupe na brodu je dovođenje Mozesa Rajta iz turskog Merkezefendija. Našao se u startnoj petorci, ali ga je NBA veteran Serž Ibaka brzo poslao na klupu. Time se otvorio veći prostor za Petruševa, kome je 19 minuta u ulozi "petice" bilo dovoljno da ubaci 14 poena i izjednači lični rekord ove sezone iz meča 21. kola sa Baskonijom.

Pogodio je šest od sedam šuteva za dva poena, uz tri skoka i blokadu. Istrčao je kontranapad pri vođstvu Olimpijakosa 72:69 i poentirao na asistenciju Janulisa Larencakisa kroz noge protivničkog igrača. Gosti su rutinski priveli meč kraju u preostalih deset sekundi, iako je Silvan Fransisko u narednom napadu trojkom ostavio nadu bavarskog tima u životu. Konačan udarac zadao je Larencakis, možda i najhladnokrvniji egzekutor penala u Evroligi.

Dobri su izgledi da se dva puta Petrušev nađe u top 10 poteza ovog kola, ali u različitim ulogama. Kandidat je potez na isteku poluvremena, kada je lob pas Tomasa Vokapa odbojkaški sproveo u mrežicu pre zvuka sirene, ali i rampa koju je dobio od Ibake kada je krenuo na zakucavanje. Nekadašnji NBA šampion sa Torontom izronio je iz parketa i poklopio srpskog reprezentativca, kao što je to činio nebrojeno puta i tokom 14 godina karijere u najkvalitetnijoj ligi sveta.

Uz Petruševa, do dvocifrenog košgeterskog učinka stigli su još samo Tomas Vokap (16 poena) i Ignas Brazdeikis (11). Bajern je imao samo dvojicu, Ibaku i Fransiska sa po 18, dok je kapiten Vladimir Lučić za nešto manje od 25 minuta postigao osam (1/1 za dva, 2/5 za tri, 5 sk).

JABUSELE PO SVOJIMA

REAL je bez većih poteškoća savladao Asvel u Madridu (86:79) i suvereno drži prvu poziciju skorom 22-3, koju će izgledno sačuvati u preostalih devet kola.

Briljirao je Geršon Jabusele sa 26 poena za 21 minut igre protiv svog bivšeg tima, dvocifreni su bili i Gabrijel Dek (12) i Fakundo Kampaco (10). Igru tima iz Liona nosili su Peris Li sa 23 poena i Majk Skot sa 18.

Više se očekivalo od bitke plej-of kandidata Baskonije i Makabija, ali je tim iz Vitorije pred 8.000 svojih navijača lako stigao do 13. pobede (92:82). Ponos Izraela izrešetao je Markus Hauard sa 26 poena, pratili su ga sjajni Čima Moneke sa 15 i isto toliko skokova i bek našeg nacionalnog tima Vanja Marinković sa 14 (2/2 za dva, 3/8 za tri, 3 sk, 3 as). U timu Makabija, po običaju, najefikasniji je bio Vejd Boldvin sa 25 poena, koji je u završnici izgubio živce, besno bacio loptu pored sudije i uneo mu se u lice. Nema sumnje da američkog beka čeka kazna Evrolige, koja ima nultu toleranciju prema atacima na arbitre.

Valensiji je posle ubedljivog poraza od Crvene zvezde legla relaksirajuća utakmica sa Albom u Berlinu. Upisala je 13. pobedu (81:66) protiv tima sa dna tabele, uz 18 poena Semija Odželeja i 14 Krisa Džonsa. U sastav se nakon lakše povrede vratio Stefan Jović i za 14 minuta promašio dva šuta iz igre i dva slobodna bacanja, ali je četiri puta asistirao saigračima.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

SUSRET ZVEZDA U BERLINU: Ana Ivanović i Rodžer Federer pred egzibicioni turnir (VIDEO)