CRVENO-BELA RADOST: Zvezda ostvarila izuzetno važan cilj!

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

01. 04. 2024. u 19:53

KOŠARKAŠI Crvene zvezde ostvarili su jedan od ciljeva koji su zacrtali prošle sezone - osvojili su prvo mesto u ligaškom delu ABA lige, pošto su u dvorani "Aleksandar Nikolić" pobedili SC Derbi sa 94:76 (30:18, 17:16, 27:21, 20:21).

ЦРВЕНО-БЕЛА РАДОСТ: Звезда остварила изузетно важан циљ!

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Crveno-beli su na taj način matematički jedno kolo pre kraja obezbedili čelnu poziciju pred plej-of. To znači da će tokom celog doigravanja imati prednost domaćeg terena.

Što se utakmice tiče, izabranici Janisa Sferopulosa su dominirali ceo meč. Odlično ih je služio šut za tri poena (16/29). Domaćin je od starta bio agresivan i već posle prvih 20 minuta je imao dvocifreno vođstvo - 47:34.

Drugo poluvreme počelo je sjajnom serijom Nemanje Nedovića. Bek domaćeg tima je vezao tri pogotka van linije 6,75 i tada doneo aktuelnom vicešampionu regionalnog takmičenja +23 - 59:36.

Do kraja meča Zvezda je održavala prednost i nije dozvolila rivalu da se vrati i pokuša da napravili veliki preokret, kao što je prošlog ponedeljka uradila Mega u "Beogradskoj Areni".

Navijače crveno-belih može da raduje to što je minute na ovoj utakmici dobio Jago dos Santos koji se brzo vratio na teren nakon udarca u glavu koji je doživeo na utakmici protiv Makabija.

Brazilac je morao da igra sa zaštitnom maskom. Na parketu je proveo malo više od pet minuta i za to vreme je ostvario učinak od četiri poena i jedne ukradene lopte.

POVRATAK Jago dos Santos/FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Najefikasniji kod pobednika bio je Nemanja Nedović sa 16 poena, pratili su ga Džoel Bolomboj i Adam Hanga sa po 15. Na drugoj strani najbolji je bio Emir Hadžibegović sa 15, dok je David Mirković brojao do 14.

Crvena zvezda će u četvrtfinalu ABA lige igrati najverovatnije protiv rivala koga je pobedila ovog ponedeljka. SC Derbi i Split imaju identičan učinak, s tim što je u međusobnim duelima bolji tim iz Crne Gore. U poslednjem kolu ekipa iz Hrvatske dočekuje Beograđane, dok će izabranici Dejana Jakare odmeriti snage sa Budućnosti.

Tim sa Malog Kalemegdana trenutno ima učinak 21-4, dok su Podgoričani na 11-14.

 

Crvena zvezda - SC Derbi 94:76 (30:18, 17:16, 27:21, 20:21)

Dvorana: "Aleksandar Nikolić". Gledalaca: 2.104. Sudije: Uroš Nikolić, Radoš Savović, Aleksandar Davidov.

Crvena zvezda: Lazarević, Teodosić 5, Hanga 15, Davidovac 12, Mitrović 7, Lazić 5, Tobi, Bolomboj 15, Ilić 5, Nedović 16, Gedraitis 10, Jago 4.

SC Derbi: Bogavac 6, Pavlićević 4, Vučeljić, Hadžibegović 15, Baćović 3, Ivišić 4, Doukins 7, Drobnjak 12, Drežnjak 6, Kapusta 5, Mirković 14.

BONUS VIDEO: ZVEZDA DOČEKALA: Nikola Topić trenira

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

SUSRET ZVEZDA U BERLINU: Ana Ivanović i Rodžer Federer pred egzibicioni turnir (VIDEO)