LUKA OSVETIO NIKOLU! Dončić u velikom finalu NBA lige

Novosti online

31. 05. 2024. u 07:50

Košarkaši Dalasa plasirali su se danas u finale NBA lige, pošto su u petoj utakmici finala plej-ofa Zapadne konferencije na gostujućem terenu pobedili Minesotu 124:103.

ЛУКА ОСВЕТИО НИКОЛУ! Дончић у великом финалу НБА лиге

Foto: Tanjug/AP photo

Dalas je sa 4:1 u seriji pobedio Minesotu i osvojio šampionsku titulu na Zapadu, a u velikom finalu igraće protiv šampiona Istoka Bostona, koji je sa 4:0 pobedio Indijanu.

Dalas su do pobede predvodili Luka Dončić sa 36 poena, od kojih je 20 postigao u prvoj četvrtini, a imao je još i 10 skokova i pet asistencija i Kajri Irving sa 36 poena, pet asistencija i četiri skoka.

"Kada sam prethodne noći legao da spavam, imao sam najveće samopouzdanje, kao i na šuterskom treningu ujutro. Osećao sam da ćemo odigrati jednu od najboljih utakmica", rekao je Irving.

Pi Džej Vašington pobedi je doprineo sa 12 poena i sedam skokova, Danijel Gaford sa 11 poena i devet skokova, a Derik Lajvli sa devet poena i osam skokova.

Dalas je do poluvremena stekao 29 poena prednosti, imao je prednost od 36 u trećoj četvrtini, prednost je sačuvao i prvi put posle 2011. godine, kada je osvojio titulu, plasirao se u finale NBA lige.

U ekipi Minesote najefikasniji su bili Karl Entoni Tauns sa 28 poena uz 12 skokova i Entoni Edvards sa 28 poena uz devet skokova i šest asistencija.

Rudi Gober dodao je devet poena i pet skokova, a Džejden Mekdenijels osam poena.

"Nijednom u ovoj seriji nismo kliknuli kao ekipa, ni u jednoj utakmici. U poslednje dve serije svi smo kliknuli u isto vreme, pogađali šuteve i sve to, ali ovoga puta nije bilo tako", rekao je Edvards.

Finale lige počinje 6. juna u Bostonu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)