LUČIĆ PODIGAO ŠAMPIONSKI PEHAR: Alba srušena u finalu

Novosti online

14. 06. 2024. u 20:56

Košarkaši Bajerna postali su šampioni Nemačke nakon pet godina, pošto su u finalu savladali Albu iz Berlina sa 3-1 u seriji.

ЛУЧИЋ ПОДИГАО ШАМПИОНСКИ ПЕХАР: Алба срушена у финалу

Foto: Profimedia

Bajern je u četvrtoj utakmici u gostima slavio sa 82:88 i tako krunisao sezonu peharom.

U prvoj četvrtini nijedna ekipa nije uspela da se odlepi, a onda je Alba početkom druge deonice imala dve serije i otišla je na 34:24. Bajern je uzvratio i poravnao na 38:38, ali je Alba na poluvremenu imala prednost od dva poena – 46:44.

U trećoj četvrtini bilo je neizvesno sve do 48:48, nakon čega je Bajern napravio veliku seriju i došao do 13 poena prednosti – 52:65.

Otišli su Bavarci i na plus 17 u četvrtoj deonici, Alba je uspela da se vrati i smanji na 82:84, ali nije imala snage za preokret.

Najefikasniji u ekipi Bajerna bio je Karsen Edvards sa 29 poena, dok su Leandro Bolmaro i Devin Buker dodali po 10 poena. Vladimir Lučić je meč završio sa sedam poena i tri skoka za nešto više od 23 minuta na parketu.

U protivničkom taboru Sterling Braun je imao 25 poena i po šest skokova i asistencija, dok je Jani Vecel imao 11 poena.

Bajern je šesti put postao šampion Nemačke, a prvi put od 2019. godine. Bajern je tako pod vođstvom Palba Lasa stigao do duple krune, pošto je ove sezone osvojio i Kup, ali je ostao bez plasmana u plej-in u Evroligi.

Inače, u finalnoj seriji Bajern je napravio dva brejka u Berlinu.

BONUS VIDEO 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

MAJDOV PROGOVORIO: Počelo je od LGBT zastava, a ako mi braniš da se krstim, ne igram po tim pravilima