PRODAJE SE NBA KLUB: Garnet kupuje Minesota Timbervulvse

Beta

22. 07. 2020. u 11:53

VLASNIK NBA kluba Minesota Timbervulvs Glen Tejlor prodaje klub, a među zainteresovanim kupcima je i bivši košarkaš Kevin Garnet sa grupom investitora, preneli su američki mediji.

ПРОДАЈЕ СЕ НБА КЛУБ: Гарнет купује Минесота Тимбервулвсе

Foto arhiva VN

Sportiko je preneo da je Tejlor zadužio Rejn grupu da proda franšizu i da već ima nekoliko ponuda. Klub je procenjen na 1,375 milijardi dolara, pre krize izazvane pandemijom korona virusa.

Kako je preneo I-Es-Pi-En (ESPN), među zainteresovanima su i vlasnici NFL kluba Minesota Vikingsa, kao i manjinski vlasnik Timbervulvsa Mejer Orbah.

Tejlor je prethodne pregovore o prodaji uslovljavao zahtevom da klub ostane u Minesoti, što bi moglo da ograniči interesovanje kupaca.

"Svima smo jasno rekli da klub mora da ostane u Minesoti", naveo je 79-godišnji milijarder.

Tejlor je kupio franšizu 1994. godine za manje od 90 miliona dolara, a Sportiko je naveo da on traži najmanje 1,2 milijarde dolara i da bi dogovor mogao da bude postignut za mesec dana.

Za 25 sezona Minesota je imala procenat pobeda od 43 odsto, što je treći najlošiji skor u ligi, a ispred je samo Netsa i Grizlisa. U poslednjih 16 sezona Minesota je samo jednom igrala plej-of.

Legendarni košarkaš Minesote Kevin Garnet potvrdio je putem društvenih mreža da je jedan od kandidata za kupovinu.

"Moja strast da Minesota bude šampionski tim je dobro poznata, ali imam i dublju naklonost prema gradu Mineapolisu. Ponovo želim da vidim Mineapolis kao raznovrsnu zajednicu punu ljubavi, za koju znam da jeste. Niko ne voli grad više od mene i Glena Tejlora i radujem se pokušaju da sarađujem sa njim kako bih ostvario svoj san", naveo je Garnet.

Garnet je u decembru 2017. godine rekao da bi želeo da bude suvlasnik kluba, za koji je igrao od 1995. do 2007, kao i u sezonama 2014/2015 i 2015/2016, ali samo ako Tejlor proda svoj udeo, pošto tada nisu bili u dobrim odnosima.

Garnet je 15 puta igrao na ol star meču, od čega 10 puta kao igrač Minesote. Najkorisniji igrač (MVP) bio je u sezoni 2003/2004. Tokom 14 sezona u Minesoti u proseku je postizao 19,8 poena po utakmici, 11 skokova i 4,3 asistencije.

On je igrao i za Boston Seltikse, sa kojima je osvojio titulu 2008. godine, a nastupao je i za Bruklin.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!