DONČIĆ I PORZINGIS ZAUSTAVILI KLIPERSE: Izjednačena serija i novi Lukin rekord (VIDEO)

Novosti online

20. 08. 2020. u 08:45

LUKA Dončić i Kristaps Porzingis su, sa 51 poenom, doneli Dalasu pobedu protiv Klipersa (127:114) i izjednačili plej-of seriju na 1:1.

ДОНЧИЋ И ПОРЗИНГИС ЗАУСТАВИЛИ КЛИПЕРСЕ: Изједначена серија и нови Лукин рекорд (ВИДЕО)

foto: EPA

Slovenački reprezentativac se sa novih 28 poena i 42 sa prethodne utakmice pridružio Gregu Mikanu kao jedinom igraču u NBA istoriji plej-ofa koji je postigao 70+ poena u prve dve utakmice. Mikan je i dalje rekorder sa ukupno 75 poena na dva meča.

Dončić je bio predvodnik i na ovoj utakmici. On je već u prvom poluvremenu upisao 22 poena, a u drugomm je igrao svega devet minuta jer je ušao u problem sa ličnim greškama. Ali Maveriksima je do tada, individualnim rolama i timskom igrom (osam skova i sedam asistencija) doneo prednost (61:56).

Lukino odsustvo prisililo je trenera Dalasa da mora da uključi ostale igrače, poput latvijskog centra Kristapsa Porzingisa koji je utakmicu završio sa 23 poena (13 postigao u drugom poluvremenu).

Ovog puta učinak dobar imao je i srpski centar Boban Marjanović koji je u pobedi učestvovao sa 13 poena i devet skokova.

U Klipersima je najraspoloženiji bio Leonardo. Ali njegovih 35 poena, 10 skokova i dve asistencije nisu bili dovoljni za trijumf, jer ostatak tima nije reagovao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!