LEJKERSI POSVETILI DAN BRAJANTOVIMA: Lebron se povukao iz igre kada je postiga Kobijev skor (FOTO)

Novosti online

25. 08. 2020. u 10:22

LEBRON Džejms je najzaslužniji za ubedljivu pobedu Los Anđeles Lejekrsa nad Portlandom 135:115 u četvrtoj utakmici prvog kola plej-ofa Zapadne konferencije i vođstvo od 3:1.

ЛЕЈКЕРСИ ПОСВЕТИЛИ ДАН БРАЈАНТОВИМА: Леброн се повукао из игре када је постига Кобијев скор (ФОТО)

foto: EPA

Zvezda NBA lige imala je motiv više jer je tu noć u Diznilendu želela da na najbolji mogući način posveti tragično nastradalom prijatelju Kobiju Brajantu kome bi 23. avgusta bio 42. rođendan.

Svi igrači Lejkersa su na teren izašli su u specijalno dizajniranim dresovima i sa broje 2 na delu koji pokriva srce – bila je to čast ukazana Brajantovoj kćerki Điđi koja je poginula sa ocem 26. janutara u helihopterskoj nesreći.

Ekipa iz Los Anđelesa je vrlo detaljno bira datume: Pored toga što je dan ranije bio datum rođenja legendarnog košarkaša 24. avgusta (24.08) i to su brojevi koji su u profesionalnoj karijeri bili Kobijevi.

Lejkersi su i na utakici protiv portlanda leteli na krilima motivacije proslave "Dani Kobija Brajanta” pa su dominirali od početka do kraja meča. Već na startu su imali prednost od 24:8, što je bila čista, nenamerna, simbolika.

Džejms je ubacio 30 poena i imao 10 asistencija za 28 minuta pre odlaska na klupu krajem treće četvrtine. To je prvi put da je igrač Lejkersa upisao najmanje 30 poena i 10 asistencija od kada je Kobi poslednji put učinio to 25. maja 2010.

Lekersi su dominirali u šutu iz igre: imali su 56 procenata uspešnosti za dva i 44 za tri.

Entoni Dejvis je upisao 18 poena za 18 minuta. Možda bi dao i više, ali su ga sa terena sklonili bolovi u leđima sredinom treće deonice.

Na žalost, iz drugog tabora stigle su loše vesti. Predvodnik Potrlanda u plej-of seriji i MBP sezone Damijan Lilard se povredio. On je, isto u trećoj četvrtini, morao da napusti teren ubog povrede kolena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

INOVACIJE NA BUŠOTINAMA NAFTE I GASA: Ključ za održivost, efikasnost i ekološke izazove