DŽORDAN NAJZASLUŽNIJI ZA NASTAVAK NBA LIGE: Prvo se sastao sa Polom i Vestbrukom, a potom sa vlasnicima franšiza

Beta

28. 08. 2020. u 12:30

LEGENDARNI košarkaš Majkl Džordan najzaslužniji je za nastavak NBA lige, koja je bila prekinuta zbog bojkota igrača zbog rasne nejednakosti, pisu američki mediji.

ЏОРДАН НАЈЗАСЛУЖНИЈИ ЗА НАСТАВАК НБА ЛИГЕ: Прво се састао са Полом и Вестбруком, а потом са власницима франшиза

foto: EPA

Mečevi plej-of serije NBA lige odloženi su u četvrtak kao znak protesta, na inicijativu ekipe Milvoki Baksa. U Viskonsinu, odakle su Baksi, je tokom vikenda u leđa upucan 29-godišnji Afroamerikanca Džejkoba Blejka.

Kako prenose mediji u SAD, ključni posrednik u dogovoru između igrača i vlasnika klubova bio je legendarni košarkač Čikago Bulsa i aktuelni vlasnik Šarlota.

Najbolji košarkaš svih vremena kontaktirao je rukovodstvo Udruženja igrača NBA lige Krisa Pola i Rasela Vestbruka, nakon čega je učestovao na sastanku sa ostalim vlasnicima klubova i insistirao da saslušaju svoje igrače i postignu dogovor.

- Džordan je bio savršena osoba za ovakvu ulogu - rekao je za ESPN jedan neimenovani NBA zvaničnik.

Dodaje se da Džordan ima ogroman kredibilitet i kod košarkaša i kod vlasnika franšiza, uz činjenicu da je on jedini crni većinski vlasnik nekog NBA kluba. Inače, Džordan se vrlo istakao u borbi protivn rasizma, odnosno za rasnu ravnopravnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk