NE POMAŽE NI BRUTALNI JOKIĆ: Klipersi srušili Denver i poveli u seriji

Novosti online

08. 09. 2020. u 08:30

KOŠARKAŠI Los Anđeles Klipersa poveli su sa 2:1 protiv Denvera u polufinalu plej-ofa Zapadne konferencije u NBA ligi, pošto su rano jutros pobedili sa 113:107.

НЕ ПОМАЖЕ НИ БРУТАЛНИ ЈОКИЋ: Клиперси срушили Денвер и повели у серији

Foto AP

Ekipu iz Los Anđelesa predvodio je Pol Džordž sa 32 poena, četiri skoka, četiri asistencije i dve ukradene lopte. Dobru partiju prikazao je u Kavaj Lenard, koji je meč završio sa 23 poena, 14 skokova i šest asistencija. On je imao i dve blokade, od kojih jednu u završnici pri pokušaju "zakucavanja" Džamala Mareja.

Markus Moris dodao je 12 poena za pobednički tim, a Montrez Herel 11.

Klipersi su u poslednjoj deconici gubili sa 90:97, ali su posle dobre igre u odbrani serijom 14:4 poveli sa tri razlike (104:101) i do kraja utakmice su zadržali prednost.

U ekipi Denvera najbolji je bio srpski centar Nikola Jokić sa 32 poena, 12 skokova, osam asistencija i ukradenom loptom.

"Oni su talentovani. Favoriti su na papiru i sve, možda imaju bolju startnu ekipu, više igrača... Nismo dobro zatvarali, a mora da postoji trud da bismo sebi pružili šansu za pobedu", rekao je Jokić.

U ekipi Denvera Majkl Porter postigao je 18 poena uz 10 skokova, Džamal Marej 14 poena uz devet asistencija, a Džerami Grant i Pol Milsap po 11 poena.

Naredna utakmica igra se u noći između srede i četvrtka.

Košarkaši Bostona poveli su sa 3:2 protiv Toronta u polufinalu Istoka, pošto su pobedili sa 111:89.

Seltiksi su vodili od početka do kraja utakmice, a predvodio ih je Džejlen Braun sa 27 poena, šest skokova i tri ukradene lopte. Kemba Voker u pobedi je učestvovao sa 21 poenom, sedam asistencija i četiri skoka, Džejson Tejtum postigao je 18 poena, uz 10 skokova i četiri asistencije, a Danijel Tajs i Bred Vonamejker po 15 poena.

Aktuelni šampion Toronto je tokom meča imao i zaostatak od 30 poena, a najefikasniji u ekipi bio je Fred Vanvlit sa 18 poena, pet asistencija i tri ukradene lopte. Norman Pauel postigao je 16 poena, a Paskal Sjakam i Kajl Lauri po 10 poena.

Naredna utakmica igra se u noći između srede i četvrtka, a Seltiksima treba još jedna pobeda za plasman u finale Istočne konferencije.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!