KOŠARKA NA DRUGI NAČIN: Prozori kvalifikacija za žensko EP 2021. u "balonima“

Tanjug

29. 09. 2020. u 11:05

PROZORI kvalifikacija za Evropsko prvenstvo za košarkašice, koje je na program od 17. do 27. juna sledeće godine u Španiji i Francuskoj, u novembru 2020. i februaru 2021. igraće se u „balonima", saopštila je Međunarodna košarkaška federacija (FIBA).

КОШАРКА НА ДРУГИ НАЧИН: Прозори квалификација за женско ЕП 2021. у балонима“

Foto: KSS

Svaki "balon“ sastojaće se od timova jedne grupe (četiri ekipe ili tri ekipe za neke ženske grupe), a kandidature za domaćine ženskih i muških kvalifikacionih prozora u "balonima“ biće razmotrene i potvrđene tokom sledecjeg sastanka Borda FIBA Evropa 8. oktobra.


Najvažniji kriterijumi pri odabiru domaćina biće zdravstvene i putne garancije i poštovanje FIBA zdravstvenih protokola, uključujući testiranje i kontrolisani ulazak u sigurno okruženje u gradu takmičenja.

Prednost će imati kandidature država koje bi trebalo da odigraju dve domaće utakmice u predstojećim prozorima.

Košarkašice Srbije trenutno su prvoplasirane u kvalifikacionoj E grupi sa dve pobede u dva meča, Turska i Litvanija posle prvog prozora imaju skor 1-1, a Albanija 0-2.

Srbija je u prvom prozoru u novembru 2019. u Beogradu savladala Tursku 59:56, a zatim i Albaniju u Draču 139:34.

Izabranice Marine Maljković u novembru ove godine očekuju dueli sa Litvanijom i Turskom (u oba meča je trebalo da gostuju), dok će u februaru 2021. igrati protiv Albanije i Litvanije (domaćin).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

INOVACIJE NA BUŠOTINAMA NAFTE I GASA: Ključ za održivost, efikasnost i ekološke izazove