NEDOVIĆ JE NOVI GENERAL "ZELENIH": Srbinu falilo četiri poena do ličnog rekorda

G. KELIĆ

23. 10. 2020. u 19:47

POBEDA Panatinaikosa nad Fenerbahčeom (82:68) u petom kolu evroligaškog takmičenja protekla je u znaku srpskog košarkaša iz redova atinskih zelenih, Nemanje Nedovića koji je meč završio sa 28 poena, tri skoka i asistencije i dve blokade uz ukupan indeks korisnosti 28, kojim će po svemu sudeći poneti epitet najboljeg igrača kola.

НЕДОВИЋ ЈЕ НОВИ ГЕНЕРАЛ ЗЕЛЕНИХ: Србину фалило четири поена до личног рекорда

Foto: Evroliga

Hvalospevi na račun brzonogog beka su pljuštale na sve strane, a najviše od grčke štampe, posebno od "Gazete".

- Nemanja Nedović je baš zbog ovoga doveden. Da uzima ovakve šuteve, da traži loptu dok je u ritmu. Da nosi tim na svojim leđima. Možda je u dva i po meča bio bleda senka sebe, ali u drugom poluvremenu meča sa Barselonom (15 poena) i na utakmici sa Fenerbahčeom, Srbin je sve podsetio ko je on u stvari. Biće utakmica i biće promašenih šuteva, ali on će da ih uzima u ruke bez oklevanja. Najveći posao stručnog štaba biće da pronađe igrače koji će da se nude u Nedovićevim lošim danima.

VALENSIJA NA SRPSKI "POGON"

ŠPANSKA Valensija je nanela prvi ovosezonski poraz u Evroligi ekipi Žalgirisa, a najistaknutije figure tog susreta su bila dvojica srpskih košarkaša iz redova "slepih miševa" - Vanja Marinković i Nikola Kalinić. Prvi je postigao 16 poena (trojke 4/8), dok se drugi zaustavio na 14 koševa uz samo jedan promašaj iz igre.

Pohvale su stigle i od Evrolige, čiji sajt je u opširnom tekstu uporedio našeg asa sa ikonom atinskog kluba Nikom Kalatesom, čiji odlazak nakon petogodišnjeg mandata su mnogi navijači dočekali sa strepnjom i pitanjem ko može da nadoknadi njegov izostanak. Odgovor na to pitanje smo izgleda dobili.

- Nedović je naravno sasvim drugačiji tip igrača od Kalatesa i upravo taj kontrast u igri bi trebalo da mu pomogne da se lakše prilagodi u Atini. Što je još važnije, pokazao je da ima ličnost i sposobnost da preuzme odgovornost i povuče tim prema uspehu, kao što je Kalates nekad radio.Panatinaikos ima novog generala koji će stvari da obavlja na svoj način - zaključak je Evroliginog teksta, uz podsećanje da je bio na samo tri poena do izjednačavanja svog ličnog košgeterskog rekorda u najjačem evropskom košarkaškom takmičenju pošto je 2018. godine u dresu španske Unikahe takođe protiv Fenerbahčea postigao 31 poen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)