OGLASILA SE NJEGOVA ZVEZDA: IVANE, Bio si sinonim za zvezdaštvo, voleo si Zvezdu, a i ona tebe!

Novosti online

16. 11. 2020. u 22:24

POZNATI srpski glumac, veliki navijač Crvene zvezde i član Skupštine košarkaškog kluba, Ivan Bekjarev preminuo je u ponedeljak u 74. godini života.

ОГЛАСИЛА СЕ ЊЕГОВА ЗВЕЗДА: ИВАНЕ, Био си синоним за звездаштво, волео си Звезду, а и она тебе!

FOTO: KK Crvena zvezda

Velikan našeg glumišta koji nikada nije skrivao ogromnu ljubav prema crveno-beloj boji, rođen je 6.aprila 1946.godine u Beogradu.

U kulturnom životu SFRJ i Srbije ostavio je ogroman trag, a mlađim naraštajima  i našoj kulturi izuzetno bogatu zaostavštinu. Kao glumac, profesor i javna ličnost. Imao je preko 150 uloga u pozorištu, preko tri decenije je bio član i prvak Jugoslovenskog Dramskog pozorišta.

Snimio je i više od 50 filmova u bivšoj SFRJ, Srbiji, inostranstvu, bio je član Akademije za filmsku umetnost i nauku, i ostavio iza sebe više desetina serija od kojih će se neke uloge večno pamtiti. Ostaće upamćen i kao prvi glas radija Studio B daleke 1970. godine i autor radijske emisije na još jednom kultnom beogradskom radiju “202”.

"Pored ogromne zaostavštine koju je ostavio kao umetnik i javna ličnost, Ivan Bekjarev je uvek sa posebnom strašću govorio o svojoj Crvenoj zvezdi. Bodrio je i pratio u svim prilikama, i pomagao joj. Kao navijač, i vrlo aktivno kao član Skupštine našeg kluba.Srbija je izgubila velikog umetnika, KK Crvena zvezda mts dobrog čoveka koji je istinski iz srca voleo crveno-belu boju", poručili su iz košarkaškog kluba Crvena zvezda.

Oglasili su se i iz fudbalske sekcije. 

"Crvena zvezda je sa velikom tugom dočekala vest da nas je napustio Ivan Bekjarev. Legenda srpskog glumišta je bio redovan gost na "Marakani" i svedočio brojnim uspesima koje je naš klub ostvarivao. Veliki bard našeg glumišta bio je sinonim za zvezdaštvo upravo zbog te privrženosti crveno-belim bojama. Voleo je Bekjarev Zvezdu, a volela je i ona njega, zbog toga mu ovom prilikom šaljemo poslednji pozdrav u nadi da će sa neba gledati naše uspehe i radovati se kao što je to činio sa tribina", rekli su iz FK Crvena zvezda

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S