"ORLOVI" SPREMNI ZA ŠVAJCARSKU: Srbija bolja i neuigranija

V. P.

28. 11. 2020. u 09:00

PRVU od dve kvalifikacione utakmice za Evrobasket 2022. u novembarskom FIBA "prozoru", košarkaši Srbije odigraće danas (15.30) protiv Švajcarske u finskom Espu.

ОРЛОВИ СПРЕМНИ ЗА ШВАЈЦАРСКУ: Србија боља и неуигранија

FOTO: N. Paraušić

U ponedeljak, na istom mestu, protivnik je selekcija domaćina u okviru 4. kola E grupe.

Selektor Igor Kokoškov vodio je sinoć ekipu Fenerbahčea u evroligaškom duelu sa Valensijom, danas u prepodnevnim satima vraća se u Finsku kako bi seo na klupu nacionalnog tima.

- Nije mi teško, u dogovoru sa ljudima iz KSS jedini uslov je bio da prisustvujem svim takmičenjima. Jedino me brinu ovi otkazani letovi - rekao je Kokoškov, koga samo viša sila može da odvoji od "orlova" u meču sa Švajcarcima. - Dosta znamo o njima, igraju modernu košarku. U Gruziji su odigrali veoma dobro i izgubili u produžecima. Vidi se da imaju kontinuitet u radu.

"Orlovi"

SELEKTOR Kokoškov za mečeve sa Švajcarskom i Finskom računa na sledeće igrače: Aleksu Avramovića, Danila Anđušića, Dejana Kravića, Stefana Pota, Dalibora Ilića, Marka Jeremića, Dragana Apića, Jovana Novaka, Stefana Pena, Borišu Simanića, Marka Simonovića, Aleksu Radanova, Radeta Zagorca i Nemanju Dangubića.

U ovakvim okolnostima, u kojima najbolji igrači nisu dostupni nacionalnim timovima, Srbija ne može da govori o kontinuitetu.

- Iako su i Švajcarska i Finska sigurno uigranije od nas, verujem da je kvalitet na našoj strani i da ćemo ga pretočiti u rezultat - optimista je bek Danilo Anđušić, koji se vratio u reprezentaciju posle dugih sedam godina.

- Veoma mi je drago što ponovo oblačim dres sa državnim grbom. Dobro se osećam i pružiću maksimum kako bih ispunio sve zadatke koje mi selektor postavi. Format kvalifikacija je specifičan, timovi sa mnogo NBA i evroligaških igrača imaju problem uigranosti. Trudili smo se da u ovih nekoliko dana usvojimo što više principa u igri, i da iz toga tražimo dve pobede u finskom "mehuru".

OPTIMIZAM Danilo Anđušić/FOTO: N. Paraušić

Švajcarci su bez pobede posle dva kola, oslanjaju se na široj javnosti nepoznata imena - Džonatana Kazadija, Natana Jurkovića, Roberta Kovača... I nešto poznatija, kao što su Dušan i Mirko Mlađan, sinovi nekadašnjeg člana šampionske generacije Zadra iz 1986. Milana Mlađana, svojevremeno i osvajača Kupa Jugoslavije sa ekipom IMT.

GRUPA E

Švajcarska - Srbija 15.30
Finska - Gruzija 18.30
PONEDELjAK
Švajcarska - Gruzija 15.00
Srbija - Finska 18.00
lTABELA: 1. Gruzija 2-0, 2.Srbija 1-1, 3. Finska 1-1, 4. Švajcarska 0-2.

"Orlovi" su u prva dva meča kvalifikacija pobedili Finsku u gostima (80:58) i izgubili kod kuće od Gruzije (90:94), koja je kao jedan od domaćina Evrobasketa siguran učesnik. Iz naše E grupe plasiraće se dve najbolje selekcije, ne računajući Gruziju.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S