SJAJAN MEČ U PODGORICI: Budućnost u derbiju kola ABA lige pobedila Partizan, crno-beli sve dalje od plej-ofa

Č. V.

16. 01. 2021. u 19:51

KOŠARKAŠI Budućnosti pobedili su Partizan u Podgorici sa 80:72 u derbiju 15. kola ABA lige.

СЈАЈАН МЕЧ У ПОДГОРИЦИ: Будућност у дербију кола АБА лиге победила Партизан, црно-бели све даље од плеј-офа

FOTO: KK Budućnost/ABA liga

Ovim porazom crno-beli su još više pogoršali situaciju kada je u pitanju ulazak u plej-of regionalnog takmičenja.

Izabranicima Saše Filipovskog ovo je bio drugi vezani neuspeh na Jadranu, nakon što su prošlog vikenda doživeli i drugi poraz od Borca ove sezone.

Sa druge strane Podgoričani su uspeli da se iskupe za neočekivan poraz od Splita u Hrvatskoj.

Što se utakmice u "Morači"tiče bila je izjednačena tri četvrtine, da bi igrači Petra Mijovića u poslednjem periodu zaigrali bolje od crno-belih i ispostavilo se da im je tih dobrih 10 minuta donelo važan trijumf.

Zanimljivo da je prva dvocifrena prednost na ovom susretu bila na dva minuta do kraja meča, kada je Budućnost povela sa 74:64.

Završnica je ipak bila neizvesna. Došli su gosti na tri poena minuta, ali je odlični Nikola Ivanović trojkom u poslednjem minutu otklonio sve dileme oko pobednika.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Nikola Ivanović koji je postigao 25 poena, od toga 17 u poslednjoj četvrtini, pratio ga je Amadeo Dela Vale sa 17. Na drugoj strani najbolji je bio Rade Zagorac sa 14 poena, dok je Erik Mika dodao 11.

Budućnost sada ima učinak 10-2, dok je skor Partizana 7-8.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: Saudijski El Klasiko odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: "Saudijski El Klasiko" odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

DERBIJEM između Hilala i Itihada, prvim ovosezonskim "pustinjskim El klasikom" spušta se zavesa na četvrto kolo saudijske Pro lige, a to će biti prilika za najboljeg srpskog strelca svih vremena Aleksandra Mitrovića da dodatno uveća svoj golgeterski saldo i direktnom duelu sa drugim najboljim strelcem lige Karimom Benzemom pokaže ko je gazda.

21. 09. 2024. u 11:26 >> 12:43

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

BUGARKA SE POHVALILA SUSRETOM SA NOVAKOM ĐOKOVIĆEM: Evo šta mu je poklonila (FOTO)