VUČIĆ NA DODELI PLAKETE DUDI IVKOVIĆU: Obeleženo 100 godina od osnivanja Sportskog društva Radnički (VIDEO)

Novosti online

18. 01. 2021. u 11:30

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas svečanoj dodeli plakete za životno delo legendarnom jugoslovenskom i srpskom košarkaškom treneru Dušanu Dudi Ivkoviću, saopšteno je iz kabineta predsednika Srbije.

ВУЧИЋ НА ДОДЕЛИ ПЛАКЕТЕ ДУДИ ИВКОВИЋУ: Обележено 100 година од оснивања Спортског друштва Раднички (ВИДЕО)

Foto: Instagram

Svečanost se održava u Muzeju Jugoslavije povodom obeležavanja 100 godina od osnivanja Sportskog društva Radnički.

Vučić i Ivković su odigrali partiju šaha u kojoj je pobedu odneo proslavljeni košarkaški trener. Nakon partije su se u sportskom duhu rukovali.

Budućnost Radničkog, mališani koji su članovi sportskog društva, su potom Dušanu Ivkoviću predali plaketu.

- Dragi Dudo, dali ste mnogo sportu naše zemlje i Radničkom. Zahvalni smo vam za slavnu prošlost i srećni zbog onoga što donosi budućnost. Ovo je mali dar za velikog čoveka. Od srca vam hvala - rekla je devojčica koja je Ivkoviću predala plaketu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@avucic)

Dušan Ivković se na početku zahvalio svima zbog velikog priznanja koje je dobio, rekavši da Radničkom ostaje veran zauvek.

- Krenuli smo napred, savremenim korakom. A kada smo pričali o tom savremenom koraku, govorili smo da se nećemo zadovoljiti samo dodelom plaketa, već time da se postaramo da Radnički postoji i narednih 100 godina. Toga sigurno ne bi bilo da nije našeg predsednika Aleksandra Vučića - rekao je Ivković, nakon čega je predsedniku uručeno priznanje kluba.

Ivković je potom predsedniku predao monografiju "Naš prvi vek" koji se bavi istorijom kluba.

- Kada sam prvi put razgovarao sa Dušanom i Radetom o tome šta može da se uradi za Radnički, često smo imali različita mišljenja. I zvezdaši i partizanovci vole Radnički, ali su retki ljudi poput Dude Ivkovića koji je imao viziju - rekao je predsednik Vučić.

On je istakao da je Radnički jedan od retkih klubova koji je sačuvao svoje veliko ime i ljude koji su ga učinili velikim.

- Upravo se vrši prenos određenih građevinskih parcela na državu, i ja verujem da ćete vi gospodine Ivkoviću moći da otvorite novi fantastički sportski centar. Trinaest hiljada kvadrata u srcu Beograda, što će biti ozbiljan podsticaj za našu decu da se bave košarkom, odbojkom, i sportom koji je meni posebno drag, boksom - kazao je Vučić.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@avucic)

Vučić je rekao da se odlikovanja ne dobijaju lako, a ordenje još teže, i podsetio novinare da je Duda Ivković dobio orden i od Josipa Broza Tita, kada su ozbiljne komisije odlučivale o tome.

Predsednik je potom rekao da će novi sportski centar Radničkog imati najsavremeniju energetsku infrastrukturu, i još jednom se obavezao da će učiniti sve da radovi budu gotovi na vreme.

- Mi ćemo kao država da izgradimo sve, da uradimo sve. Sećam se kad smo krenuli da računamo da li će nam trebati dva ili tri miliona, a na kraju smo došli do 15 miliona. To nije problem, imamo novac i završićemo sve u kratkom roku. Veliko hvala, živeo Radnički i hvala vam svima za plakete koje sam danas dobio - rekao je Vučić.

On je na kraju novinarima rekao da danas neće odgovarati na pitanja vezana za politiku, ali da će sutra u 9 časova reći sve što je nameravao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: Saudijski El Klasiko odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: "Saudijski El Klasiko" odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

DERBIJEM između Hilala i Itihada, prvim ovosezonskim "pustinjskim El klasikom" spušta se zavesa na četvrto kolo saudijske Pro lige, a to će biti prilika za najboljeg srpskog strelca svih vremena Aleksandra Mitrovića da dodatno uveća svoj golgeterski saldo i direktnom duelu sa drugim najboljim strelcem lige Karimom Benzemom pokaže ko je gazda.

21. 09. 2024. u 11:26 >> 12:43

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (112)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S