INTERVJU LARIJA KINGA SA DIVCEM TOKOM BOMBARDOVANJA 1999: Vlade je žestoko udario po Amerikacima

Novosti online

23. 01. 2021. u 16:01

DAVNE 1999. godine 24. marta u čuvenoj emisiji Larija Kinga gostovao je na "Si-En-Enu" Vlade Divac, tada najbolji košarkaš Sakramento Kingsa.

ИНТЕРВЈУ ЛАРИЈА КИНГА СА ДИВЦЕМ ТОКОМ БОМБАРДОВАЊА 1999: Владе је жестоко ударио по Америкацима

Foto: EPA-EFE/JEFF KOWALSKY

- Ovo je tužna situacija, strašna situacija. Sve ovo što se upravo dešava kod moje kuće... Mislim da je narod u Americi obmanut poslednjih nekoliko nedelja o situaciji u Jugoslaviji. Strašno je to. Pokušao sam da razgovaram sa porodicom. Jedva mogu da uspostavim vezu. Brat me je zvao pre sat vremena i govorio o bombardovanju. On je sada u Beogradu. Roditelji su u malom gradu južno od Beograda. Svi pokušavaju da nađu sklonište - govorio je tada Divac.

Jedno od pitanja Kinga bilo je da li misli da NATO greši?

- Apsolutno greši. Jugoslavija je suverena zemlja. NATO podržava vojsku OVK koja je počela kao teroristička grupa, ko zna šta sve rade i šta se sve dešava. Zabrinut sam za sve nevine ljude sa koje god strane da dolaze, iz Jugoslavije, Albanije, Amerike, Evrope - ko god da je tamo sada.

Da li si lojalan predsedniku Miloševiću?

- Ne radi se ovde o Miloševiću, nije on u pitanju. Reč je o nevinom narodu koji strada zbog političara sa ove i one strane. Svi pokušavaju da postignu ciljeve preko leđa nevinog naroda.

Takođe, jedno od pitanja je bilo da li će pokušati da spase nekoga od članova porodice?

- Samo ću pokušati bratovljevu malu bebu da spasim, koja je sada tamo. Jako je tužno da je ona dok mi razgovaramo u skloništu.

Legendarni košarkaš je tada isticao da se niko nije mogao da očekuje da će se desiti bombardovanje.

- Niko ovo nije očekivao. Kosovo je duša i srce Srbije šest stotina godina unazad. Data mu je i autonomija. Ja nisam političar i ekspert, ali verujem da je to dovoljno fer. Kosovo je duša i srce Srbije. Ako pitate bilo koga u Srbiji, svako bi umro za njega - zaključio je Divac.

Podsetimo, Lari King je preminuo danas u 87. godini.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!