JUGOSLAVIJA, KAKVA BI TO KOŠARKAŠKA SILA BILA: Vučević pričao o Jokiću i Dončiću kao kandidatima za MVP nagradu

Novosti online

09. 03. 2021. u 08:42

NIKOLA Vučević, košarkaš Orlando Medžika, rekao je da bi košarkaška reprezentacije Jugoslavije bila ozbiljna ekipa, ali i da to sada nije realno da se desi, te sa igračima sa ovih prostora više razgovara o uticaju koji imaju u na decu širom Balkana.

ЈУГОСЛАВИЈА, КАКВА БИ ТО КОШАРКАШКА СИЛА БИЛА: Вучевић причао о Јокићу и Дончићу као кандидатима за МВП награду

Foto: EPA

Na ovogodišnjem meču svih zvezda NBA lige učestvovala su tri košarkaša sa prostora bivše Jugoslavije – Nikola Vučević (Crna Gora), Nikola Jokić (Srbija) i Luka Dončić (Slovenija).

Košarkaši sa Balkana nikada nisu imali ovakav uticaj u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu, Jokić i Dončić spadaju među najbolje u ligi, a i Vučević je u tom rangu, pošto je jedan od najboljih centara lige.

Države sa ovih prostora proizvode najtalentovanije igrače sveta, a pre tri decenije su svi igrali zajedno pod jednom zastavom – Jugoslavije.

- Bila bi to ozbiljna ekipa, ali nije realno da se desi, ono o čemu više pričamo jeste kako je odlično za košarku da igrači sa naših prostora igraju u NBA, koliko je važno da imaju značajna uloge. Jokić i Dončić su kandidati za MVP, ja sam Ol-star, to je i velika motivacija za mlade tamo, da možeš da stigneš do vrha - rekao je Nikola Vučević za Sputnjik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (2)

TUGA: Preminula velika NBA legenda! Odmah se oglasio Čarls Barkli