ŠANSA ZA SPAS SEZONE: Partizan desetkovan čeka Metropolitan u LJubljani u meču sezone

Tanjug

10. 03. 2021. u 09:47

KOŠARKAŠI Partizana večeras od 20.30 sati igraju protiv Metropolitana u Ljubljani poslednji meč u Top 16 fazi Evrokupa.

ШАНСА ЗА СПАС СЕЗОНЕ: Партизан десеткован чека Метрополитан у Љубљани у мечу сезоне

foto: ABA liga

Pred poslednje kolo, Metropolitan ima skor 3:2, dok crno-beli imaju učinak od dve pobede i tri poraza.

Da bi otišli u četvrtfinale Evrokupa, crno-belima će biti potrebna pobeda protiv Metropolitana, uz trijumf Lokomotive Kubanj protiv Trenta, a zbir ovih pobeda mora doneti ukupno razliku od +19 ili više u korist domaćih timova (Partizan i Lokomotiva).

- Veoma dobro znamo u kojoj smo poziciji i šta utakmica donosi. Ipak, ne smemo mnogo da razmišljamo o događajima unapred. Na prvom mestu, moramo da se i pored svih problema pripremimo i da odigramo dobru utakmicu. Zatim da učinimo sve kako bismo zabeležili makar i mininalnu pobedu.Tek onda, ako se za takvu situaciju izborimo na terenu, možemo razmišljati o tome šta nam je potrebno za prolaz u Top 8 - rekao je novi trener Partizana Aleksandar Matović.

Utakmica se igra u Ljubljani zbog novih mera koje je Vlada Francuske usvojila o kretanju njenih žitelja van granica Evropske Unije.

- Metropolitan je od pozicije lidera grupe stigao do mogućnosti da ispadne, što znači da će i oni učiniti sve da budu na svom maksimumu. Mi ćemo se fokusirati na prvi sledeći napad, na prvi sledeći skok i na prvu sledeću odbranu. Kad se završi utakmica, svaki pojedinac mora biti siguran da smo pružili najviše što možemo u ovom trenutku - proučio je Matović.

Mladi krilni košarkaš Nikola Radovanović veruje u ekipu.

- Iskreno se nadam da možemo do pobede. Prethodne dve utakmice smo pomalo nesrećno izgubili, igrali smo dobro. Sada treniramo, naše je da se borimo i damo sve od sebe. Imamo puno povređenih igrača, Mika, Mozli, Novica koji mnogo znači, sada i Rade Zagorac, ali verujem da možemo do pobede ako damo sve od sebe i smanjimo greške u odbrani - istakao je Radovanović.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!